Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ÇEVRE VE MEDYA ÇALIŞTAYI ORDU'DA

Sorumlu Sosyal Medya Seferberliği

info@karadenizekonomi.com / 21.08.2015

ÇEVRE VE MEDYA ÇALIŞTAYI ORDU'DA

Dünya Kitle iletişimi ve Araştırma Vakfı, Avrupa Birliği desteğiyle üstlendiği Karadeniz bölgesinde Çevre için Medya ve İletişim Ağı projesi çalıştaylarının 3.sü Cumartesi günü Ordu’da düzenlenecek.

TESK Otel’de gerçekleşecek çalıştay 11.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Çalıştaya uzman olarak;

Zekai Altunpala … Samsun … TERÇEP-Prof.Dr. Yusuf Demir.....Samsun.....Ondokuz Mayıs Üniv. Zir. Fak.-Özer Akdemir (evrensel)....İzmir....Evrensel- 

İlker Bekarslan/ Ankara....Bilgisayar uzmanı- Özgürel Başaran....Ankara....Avukat-Gökhan Biçici -İstanbul Gazeteci (dokuz8Haber) katılacak.

Profesyonel-amatör bütün habercilerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin davet edileceği çalıştaylar, Zonguldak, Sinop, Ordu, Trabzon ve Artvin dahil olmak üzere toplam 5 şehirde düzenlenecek.

Çalıştaylarda, 5 uzman profesyonelin kendi alanlarında vereceği eğitimin yanı sıra, ekoloji, çevre haberciliği, sosyal medyanın gücü ve kullanımı, yurttaş haberciliği, kamera kullanım teknikleri, çevre ve basın hukuku konusunda da çalışmalar verilecek.

Çalıştaylar’da deneyimli medya mensupları, ekoloji uzmanı, hukukçu, akademisyenler,bilgisayar uzmanı, sosyal medya uzmanı ve aktivistler kendi bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar.

Proje bölge insanlarını internet gazeteciliği konusunda bilgilendirmek ve yeni medya olarak tanımlanan içinde facebook, twitter, instagram, youtube’un olduğu haber ve video paylaşım sitelerindeki haber akışını takip edebilmelerini ve bizzat haber kaynağı, haber veren/verebilen konumuna ulaşabilmesini, aktif kullanıcılar haline gelebilmesini sağlamayı amaçlıyor.