Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Çambaşına çok yıldızlı oteller geliyor…

Kaya: Yatırımcılar beklemesin

info@karadenizekonomi.com / 3.08.2017

Çambaşına çok yıldızlı oteller geliyor…
  • ·Turizm alanında Ordu’nun vitrini olmayı hedefleyen Kabadüz ilçesi; yol ihalesinin yenilenmesi, doğalgaz hattı, PTT teşkilatı, Belediye Hizmet hizmet binası ve kültür merkezi projesi yeni bir hamle başlatıyor.

Kabadüz Belediye Başkanı Çambaşı hattında turizm sektörüne yönelik tesis kurmak için bekleyen yatırımcılara seslenerek, “Artık beklemeye gerek yok. Herkes projesini tamamlayıp yatırıma başlayabilir. Biz Büyükşehir Belediyesi, Kabadüz Belediyesi ve kamu birimleri olarak her türlü altyapıyı götürmek için hazırız. Yatrımcı yatırımı yapar, devlet de gereğini yapar” dedi.

Çambaşı ve Kabadüz merkeze doğalgaz

Kabadüz’ün ortasından geçen doğal gaz boru hattından yaralanacaklarını, ilk planda Çambaşı ve Kabadüz merkezdeki kamu ve özel binaların yararlanacağnı ifade eden Kaya, “Yapmış olduğumuz talep gereğince ilçemize doğal gaz verilmesi konusunu gündeme aldılar. Aksa firmasına verildi. Aksa yöneticileri ilçemize geldi sadece Kabadüz merkez olarak lisans alınmıştır. Çambaşı kayak merkezi ve oteller merkezi orada yerleşik bir düzen olmasından dolayı oraya da talep ettik, oraya da verilmesi kararlaştırıldı. Aksa firması şu an kamulaştırma ile ilgili yer araştırması yapıyorlar. İstasyon kurulmasıyla ilgili hem Çambaşı’nda hem Kabadüz merkezde bu kamulaştırma işlemleri başlar başlamaz hızlı bir şekilde hatların çekilme çalışmalarına başlanacak hava ve ya arazilerle ilgili bir sıkıntı çıkmazsa yıl sonuna kadar bitebilir.”

Yıldızlı otellerin inşatı hemen başlayabilir

“Çambaşı biliyorsunuz vatandaş tarafından yayla olarak gözükür. Ama Türkiye’de tek imara açılmış olan çambaşı merkez tapulu mülktür. Bu alanda konut alanları, ticari alan ve turizm alanları ayrılmıştır. Bu planlamada bunun haricinde de Çambaşı ile Turnalık arasında da turizm alanı olupta hazineye ait olan Turizm Bakanlığına ait olan yerlerin de plânlaması yapılarak Turizm Bakanlığından kiraya verilmek kaydı ile turizm yatırımları yapılmaktadır. Bu yatırımlar çerçevesinde de turizm bakanlığı şu ana kadar 6 parseli ihaleye çıkardı. Bu 6 parselden 4 tanesi yatırımcılar tarafından turizm bakanlığından kiralandı. Ancak orada karayolu inşatı dolayısı ile değişiklik yapıldı. Bu değişiklik onayı da yaklaşık 1 yılımızı aldı. Plan değişikliği bitti bittikten sonrada o ihaleyi alan birisi 5 yıldızlı otel diğeri ise 4 yıldızlı otel olmak kaydı ile inşaata başlama aşamasına getirdiler. 1 ay içinde ihaleyi alan firmalar otel inşatına başlayacaklardır.”

Yatırmcı yatırımın yapar, devlette gereğini yapar

“Yatırımcıyı bekletmemek lazım. Yatırımcı zaten böyle bir ihalenin yolun alt yapı çalışmalarının yapıldığını görünce geliyor. Tarihini öğreniyor, ne zaman ihale yapıldığını öğreniyor. Yatırımcı bunu takip ediyor zaten. Oraya yapacakları bizden sizden daha iyi takip ediyorlar. Ben şuna inanıyorum yatırımcı gelir yatırımını yapar. Devlet de gereğini yapar. İşi bitirir yatırımcı yolla beraber o işletmelerin tamamlanması ile birlikte tam anlamıyla 4/4 lük açılışına gidilir. Yatırımcı yatırım yapmak için mücadele eder. Biz yatırımcı gelsin yatırım yapsın ülkemiz gelişsin ilimiz gelişsin diye mücadele ederken birileri de başka yerde de ilçenin gelişmemesi için karalama yanlış kelimeler yanlış sözler kulanıyor. Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ