Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Çambaşı kış turizmine hazırlanıyor

Liman, kanal ve çikolata park gibi yatırımlarla değişime hazırlanan Ordu’ya kış turizmi potansiyelini canlandıracak yeni bir kayak tesisi de inşa ediliyor. Yaklaşık 650 dönümlük arazi üzerine kurulacak Çambaşı Kayak Merkezi’nin önümüzdeki kış sezonuna yet

info@karadenizekonomi.com / 22.08.2016

Çambaşı kış turizmine hazırlanıyor

Geçen yıl hizmete başlayan deniz üstündeki havalimanıyla Doğu Karadeniz'in turizmdeki cazip kenti haline gelen Ordu, daha fazla turist çekmek için altyapı ve turizm yatırımlarına bir yenisini ekleniyor. Liman, kanal ve çikolata park gibi yatırımlarla değişime hazırlanan Ordu'da kış turizmi potansiyelini canlandıracak bir kayak tesisi de inşa ediliyor. Yaklaşık 650 dönümlük arazi üzerine kurulacak Çambaşı Kayak Merkezi'nin önümüzdeki kış sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Ordu Valiliği'nin Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'nda başlattığı kayak merkezinin yapımına Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Ordu Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Bölgenin turizm potansiyelini taçlandıracak Çambaşı Kayak Merkezi, denize ve havalimanına yakın mesafede yapılacak. Çambaşı Kayak Merkezi tamamlandığında, Türkiye'nin en büyük ilk 5 tesisinden biri olacak.

DAĞ EVİ MİMARİSİNDE SEKİZ YENİ YAPI

Denize ve havalimanına yakın mesafede yapılacak Çambaşı Kayak Merkezi kompleksi içerisinde; dağ evi mimarisinde 8 adet yapı ve 2 adet telesiyej mekanik hattı da bulunacak. Bin 750 rakımdan 2000 rakıma çıkacak kayak sporuna ait yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde parkur alanı kurulacak. Tesis içinde; sağlık merkezi, bilet satışı ile kayak malzemeleri satış noktaları, alt ve üst istasyonda yeme içme tesisleri, konuk evleri ve teknik alt yapı binası da olacak.

ÖZEL SEKTÖR DE ÇALIŞACAK

Çambaşı Kayak Tesisi'nin önümüzdeki kış sezonuna hazır hale getirileceğini müjdeleyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Bu kayak tesisinin yakınlarında özel sektörden de işadamları bir araya gelerek, turizm bölgesi ilan edilen alanlardan tamamlayıcı tesisler için yatırım yapacaklar. Projesini yapıyorlar, yeni otel inşa edecekler” dedi.

Ordu'ya Arap köyü kuruluyor

Valilik olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen altyapı projeleri hakkında da bilgi veren Vali Balkanlıoğlu, Perşembe ve Çambaşı yaylalarında yeni bir Arap köyü inşa ettiklerini paylaştı. Vali Balkanlıoğlu, “İlk adımı Perşembe ve Çambaşı yaylaları için attık. Doğal güzelliklerimizi görüp de kalmak isteyen Arap turistler için 40 adet bungalov tipi yeni ev inşa ediyoruz. Daha sonra bu sayıyı artıracağız” ifadelerini kullandı. Balkanlıoğlu, Arap turist potansiyelini yeni alanlarda inşa edilecek tesislere yaymayı hedeflediklerini belirtti.