Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Bizde ayrı ODA olmaz

·Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, bazı illerde gerçekleşen ticaret ve sanayi odalarını ayırma uygulamasının Ordu’da mümkün olmadığını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 8.09.2017

Bizde ayrı ODA olmaz

Sanayicilerle esnaf ve ticaret erbabı olarak bilinen iş kollarının aynı çatı altında toplandığı “Ticaret ve Sanayi Odaları”nın ayrı ayrı odalar olması isteniyor. Ekonomiye bakış açılarının farklı olduğunu söyleyen Ordulu bazı sanayiciler “ayrı oda” fikrine sıcak bakarken OTSO Başkanı Servet Şahin, “Şimdi 

Sakarya’da böyle bir uygulama olamıyor, Kocaeli’nde de olamıyor, Samsun’da Trabzon’da olamıyor. Ordu’da olamaz. Ordu’da 500 sanayici var mı? Samsun’da yok Trabzon’da yok. Yani il genelinde 500 tane sanayici olması lazım. Ayrıca bu çatı altında sanayicilere bakan bir birim var zaten” diye konuştu.

Oy kullanmaya KHK düzenlemesi

Şahin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile oda ve borsa seçimlerinde oy kullanma şartının geriye doğru “2 yıldır üye olma” şartı getirilmesini de savunarak, “Zaten 2 yıldan daha az süre önce odaya kaydolmuş üyeler yönetime seçilemiyordu. Seçime 2 yıl kala üye olanlar meslek komitelerine seçilemediğine göre oy kullanamaması da makuldür, diyorum. Yönetime gireme koşulu oy kullanmak için de getirilmiş oldu” dedi.

Şahin, Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) siyasi hesaplarla ilgisi olmadığını da ifade ederek, “Bizim politikayla bir işimiz olmuyor. Mesela şu anki yönetim 10 kişi; içimizde 2 CHP’li var, birkaç MHP’li var, 5-6 tane de AK Partili var” diye değerlendirdi.

Bir dönem daha adayım

Başkan Şahin, gelecek ay (ekim) yapılacak olan seçimlere yönetim olarak yeniden aday olduklarını yineleyerek, “Seçim şimdiden tüm Ordumuza ve milletimize hayırlı olsun. Biz görev dönemimizde önemli projelere imza attık. En başta odaya kendi binasını kazandırdık. Ancak projede tamamlanmaya kısımlar var. Yaptığımız bir meslek okulu var, onu bitirmemiz gerekir. Bir dönem daha adayız. Tabi üyelerimiz olur verirse” dedi. 

SAKİNE GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

ETİKETLER; OTSO Servet Şahin Oda