Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Başkan Yılmaz Karayollarına Rest Çekti

''Fatsa'da yapacağımız çalışma için karayolarından izin almayacağız''

info@karadenizekonomi.com / 27.07.2015

Başkan Yılmaz Karayollarına Rest Çekti

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa’nın Cumhuriyet Meydanı’ndaki lağım kokusunu gidermek için yapacağı çalışmaya Karayolları Müdürlüğü’nün karşı çıktığını söyledi. Yılmaz, bundan sonraki süreçte Karayollarını dinlemeyeceğini kaydetti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karayolları Müdürlüğüne tepki gösterdi. Yapılacak olan çalışmalarda Karayolları Müdürlüğü’nün izin sorunu çıkardığını belirten Yılmaz, bundan sonraki süreçte Karayolları Müdürlüğünü dinlemeyeceğini söyledi.

Fatsa’nın Cumhuriyet Meydanı’ndaki lağım kokusunu gidermek için yapacakları çalışmaya de değinen Başkan Yılmaz, “Cumhuriyet Meydanı’nda kanalizasyonun karayolları geçişi ve arıtma bağlantısı yok. Burada ciddi lağım kokusu var. Biz her akşam vidanjörlerimizle oradaki yapıyı kaldırmaya çalışıyoruz. Bunun çözümü; nüfusun azalmasını bekleyerek, karayollarının ortasından bir geçiş yapmak suretiyle o bölgedeki kokuyu tek elden arıtmaya götürerek denize aktarmaktır. Bunun için Karayolları Müdürlüğü’nün deniz tarafına bir bağlantı yapması gerekiyor. Fakat Karayolları da şiddetle karşı çıkıyor. Biz yaklaşık 1 yıldır izin meseleleriyle uğraşıyoruz. Artık çok izne falan bakmayacağız” dedi.

YEDAŞ gir talimatı

Başkan Yılmaz, Yeşil Irmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) tarafından yapılan çalışmaların da izin nedeniyle aksadığını belirterek, “Rus Pazarı’ndan Sağra’ya kadar elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla ilgili gerekli ödeneği biz aktardık. Soruyorum YEDAŞ’a niye girmiyorsun? Karayolları izin vermiyor diyor. Bu tarafa nasıl izin veriyor? diye soruyorum. Cevap yok. Girin kardeşim. Aynı yolun 100 metre sağına izin veriyor, 100 metre soluna izin vermiyor gibi bir bahane olabilir mi?” diye konuştu.