Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Bal da Fiyat Sorununa ''Borsa''lı Çözüm

''Arıcılarımız Balda Fiyat Sıkıntısı Yaşıyor''

info@karadenizekonomi.com / 26.12.2014

Bal da Fiyat Sorununa ''Borsa''lı Çözüm

Ordu ili Arı Yetiştiricileri Birliği (ORAY-BİR) Başkanı Necati Aydın ''Fiyat sıkıntısını kurtarmak için Arım Balım Peteğim Projesinden sonra ‘bal borsası’ kurmayı düşünüyoruz” dedi.

Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği (ORAY-BİR) Başkanı Necati Aydın, bal fiyatı ile ilgili arıcıların sıkıntı yaşandığını söyledi. Bal üreticisinin en büyük meselesinin fiyatlar olduğunu altını çizen Aydın, "Çiçek balının teneke fiyatı 300 TL Üreticiye bir teneke balın maliyeti 250 TL. Arıcılarımız 300 TL fiyatın altında bal satarsa zarar ediyor. Tüccar bal alacağım diye piyasaya giriyor, sonra almaktan vazgeçiyor. Üreticinin kaderi tüccarların iki dudağının arasında. Bu haliyle bu ülkede üreticinin kalkınması olası değil. Bal Borsasıdır. Arım Balım Peteğim Projesinden sonra bunu oturup konuşacağız. Fiyat sorununu çözmenin tek yolu bal borsasıdır” dedi.

''Fiyatların Düşmemesinin Tek Çaresi Bal Borsası''

Bal Borsası ile bal fiyatlarında yaşanan sıkıntının ortadan kalkacağını belirten Başkan Aydın, “Bal borsası bugün yaşanan fiyat meselelerini ortadan kaldıracak. Bu yalnızca fiyat bazında değil kalite bazında da sorunların çözümü olacak. Balda sahtecilik ortadan kalkacak. Bal üretimi kayıt altına alınacak. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı üreticiyi kurtarmak için kesinlikle bal imalatının olduğu yerlerde bal borsaları kurarak balın borsada işlem görerek satışını zaruri hale getirmeli" diye konuştu.