Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Bakan:''Kutu kilitleri nadiren de olsa nakil sırasında kırılabiliyor''

Sorular Sızdırılmadı

info@karadenizekonomi.com / 4.05.2015

Bakan:''Kutu kilitleri nadiren de olsa nakil sırasında kırılabiliyor''

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Kutu kilitleri nadiren de olsa nakil sırasında kırılabiliyor. Soruların bulunduğu nakil araçları emniyet görevlisi ve sınav görevlisinin yanında açılıyor. Soruların sızdırılmış olması mümkün değil” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Sayın Hakubun Shimomura’nın eğitime ilişkin düzenlenen ortak basın açıklamasında gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin TEOG Sınavlarının tamamlandığı hatırlatarak, sınav güvenliğiyle ilgili basına yansıyan haberlerin sorulması üzerine Bakan Avcı, “Yurt içinde 970 merkezde 18 bin 349 okulda sınav yaptık. Yurt dışında da 8 ülkede 16 merkezde ve toplam 1 milyon 282 bin 512 öğrencimiz bu sınavlara katıldı. Sınav güvenliğini herhangi bir şekilde sınav güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir olay yaşanmadan iki gün içerisinde tamamlanmış oldu” dedi.

Sorular sızdırılmadı
Basına yansıyan Ordu’da bir sınav sandığının iki kilitli oluyor bunlar bir kilidinin kırık olduğuna ilişkin ve bundan türetilen bir takım spekülasyonlara ilişkin bakanlığımız zaten gerekli açıklamayı yaptı. Sınav kutuları iki kilitli oluyor o da yetmezse zaten içerisinde üç katlı ayrıca güvenlik tedbiri var. Kutu kilitleri nadiren de olsa nakil sırasında kırılabiliyor. Soruların bulunduğu nakil araçları emniyet görevlisi ve sınav görevlisinin yanında açılıyor.Tutanaklarla da tespit edildi. Soruların sızdırılmış olması mümkün değil. Orada bir sorun yok” diye konuştu.