Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ARTIK HER KAZANIN ANALİZİ YAPILACAK

Ordu'daki Trafik Kazalarının 3 Aylık Analizi!

info@karadenizekonomi.com / 28.08.2016

ARTIK HER KAZANIN ANALİZİ YAPILACAK

Daha Güvenli Ulaşım İçin Trafik Kazalarını İzleme, Değerlendirme ve Önleme Sistemi Projesi başladı. Başkan Enver Yılmaz, 3 ay sürecek ve Kasım ayında sona erecek proje kapsamında Trafik Bilgi Sistemi ve TEDES Kamu Spotu hazırlanarak Ordu’daki sürücü ve yaya trafiği güvenliğinin artırılmasının hedeflediğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında “Daha Güvenli Ulaşım İçin Trafik Kazalarını İzleme, Değerlendirme ve Önleme Sistemi” isimli projenin sözleşmesi imzalanarak stardı verildi.

KAZALARA AİT BİLGİLERİN VERİ TABANI OLUŞTURULACAK

Başkan Yılmaz, projenin maliyetinin 60.000 TL olduğunu belirterek, “Trafik sorununu ortadan kaldırmak ve Ordu’yu trafikte Türkiye’nin en güvenli ili 

yapmak için Büyükşehir Belediyemiz, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’yle 2015 yılı Kasım ayında TEDES'i uygulamaya koymuştuk. Hayata geçirilen bu projeyle de Ordu ilinde daha kaliteli ve güvenli bir yaşam alanı oluşturularak, meydana gelen maddi hasarlı, ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının nerede ve hangi nedenlerle gerçekleştiğinin bilinmesinin sağlanmış olacağız. Ayrıca projeyle, trafik kazalarını önlemenin yanı sıra verilerin dijital ortamda görselliğini sağlayarak trafik kazası haritaları elde edip, kazalara ait bilgilerin veri tabanının oluşturulması ve ulaşım altyapı sisteminin geliştirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

KAZA ANALİZLERİ DAHA SAĞLIKLI YAPILACAK

Projeden beklenen en önemli sonuç olarak, kazaların gerçek sebebinin belirlenip kaza kayıplarının azaltılması için gerekli önlemlerin alınmasında etkili bir sistem geliştirileceğini belirten Başkan Yılmaz, “Ordu’da web ortamındaki trafik kaza tutanağında bulunan harita üzerinde maddi hasarlı, ölümlü veya yaralanmalı oluşuna göre farklı renklerde noktalamalar yapılması, araç türlerine göre farklı simgeler kullanılarak bölgelere göre kaza yoğunluğu ve şeklinin hızlı, doğru olarak tespit edilmesiyle elde edilecek verilerle kaza analizlerinde daha önceden kolay ulaşılamayan istatistiki bilgilerin istenen kriterlere göre analizi mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.