Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Arslantürk’ten YAPI’sal adım!

Aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı olarak tanıdığımız Sebahattin Arslantürk, fındığın yanı sıra şimdilerde yapı sektörüne yönelik yatırımları ile “dikkat” çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 16.04.2019

Arslantürk’ten YAPI’sal adım!

Aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı olarak tanıdığımız Sebahattin Arslantürk, fındığın yanı sıra şimdilerde yapı sektörüne yönelik yatırımları ile “dikkat” çekiyor.

50 milyon TL’lik proje tamamlandı

Trabzon’nun saygın firmalarından Arslantürk Tarım Ürünleri A.Ş, fındığın yanı sıra yapı sektöründe de faaliyet gösteriyor. İnşaat sektörünün içinden geçtiği kriz ortamına karşın sektöre yönelen firmanın sahibi Sebahattin Arslantürk, “Evet yapı sektöründe de varız. Aşağı yukarı üç yıldır bu sektörde girişimlerimiz var” dedi.

50 milyonluk yatırım

Yeni tamamlanan ve 50 milyon lira değerindeki bu yatırımın zamanlamasına ilişkin de ezber dışı bir yaklaşım ortaya koyuyor Arslantürk. “Tabi yanlış zamanda yapılan bir yatırım olarak görülebilir ama inşaat sektörü geçmişe baktığınız zaman hep böyle krizler yaşamış ve atlatmıştır. Belki son yaşananlar genel krizin içinde olduğu için biraz daha ağır geçecek gibi duruyor. Krizlerin farklı fırsatlar yaratacağına inananlardanım. Kaldı ki ürettiğimiz malzeme her kesime hitap eden bir ürün olduğu için bizi çok da olumsuz etkilemeyecek. Ayrıca, ihracat ayağı olduğu için alt yapı pazarlarına girmiş olacağız” diye konuştu.  Uzun soluklu ve model olarak da birçok sektörde odaklanmayı amaç edindiklerini belirten Arslantürk, fındık sanayicisi ve ihracatçısı kimliğinin yanına yapı sektörü yatırımını da eklerken yatırımlarının karşılığını alacağından emin görünüyor.  1950 yılında kurulan Arslantürk Tarım Ürünleri A.Ş. yıllar boyunca Trabzon’da ilk 3’te kendine yer bulan bir firma. Ayrıca birçok kez İSO’nun Türkiye’nin İlk 500 Büyük firması listesine girmeyi başarmış.

Trabzon… Tarım.. Turizm.. Ticaret

“Genel olarak baktığımızda Trabzon, tarım, ticaret ve turizm ağırlıklı bir kent. Bundan sonraki dönemler için bizim öncelikli hedefimiz turizm olmalı diye düşünüyorum. Hatta turizm çeşitliliğini artırarak 12 ay turist çeken bir kent yapmalıyız Trabzon’u. Çünkü turizm en kolay gelir kaynağına ulaşabileceğimiz bir sektör. Sadece Zigana’ya bile son dönemde gösterilen ilgiyi maksimum şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.”

 Yeni yatırımın adı EPS Blok

Arslantürk, 50 milyon lira tutarındaki yeni yatırımı için Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’ni seçmiş. Burada 60 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen fabrika geçtiğimiz günlerde imalata geçmiş durumda. Türkçe karşılığı yalıtımlı duvar malzemesi olan EPS Blok, yeni nesli teknolojik bir ürün. Isı yalıtımında mantolama gibi işlemlere ihtiyaç olmayan, kendinden yalıtımlı, hafif duvar elemanı olarak tanımlanıyor. KARADENİZ EKONOMİ