Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Amasya’dan Türkiye’ye yayılan dürüm zinciri

Amasya’da Yaklaşık 9 yıl önce bir şube olarak başlayan Öncü Dürüm bugün Türkiye’nin 14 ilinde zincirleşerek gıda sektöründe hizmet veriyor.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2019

Amasya’dan Türkiye’ye yayılan dürüm zinciri

Amasya’da Yaklaşık 9 yıl önce bir şube olarak başlayan Öncü Dürüm bugün Türkiye’nin 14 ilinde zincirleşerek gıda sektöründe hizmet veriyor.

Hazır yemek popülaritesinin Türk insanının yeme alışkanlıklarında yol açtığı değişimi fark eden yerel işletmelerden biri de Amasya’dan yola çıkan ve tüm Türkiye’ye yayılan ‘Öncü Dürüm’. Markalaşmanın başlangıç tarihi 2010 yılı. İskenderun usulü tavuk dürüm ve diğer lezzet seçenekleriyle gıda sektörünün dinamiklerini kısa sürede değiştiren Öncü Dürüm, marka serüvenini Amasya’da başlattı. Daha sonra Çankırı, Sivas, Giresun, Kırıkkale, Ankara, Kütahya, Düzce, İstanbul, Afyon, Manisa, Kayseri, Bilecik ve Ordu şubelerini de bünyesine katarak, ülke çapında markalaşma yolunda ciddi adımlar attı.

“Endüstriyel tatlandırıcı kullanmıyoruz”

Kısa zamanda gösterdiği gelişimi Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne değerlendiren Öncü Dürüm’ün patronu Hasan Şahin, “Doğru ürünü doğru lokasyonda enerjisi yüksek bir ekiple pazarlamak önemli. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi olmadığı gibi endüstriyel tatlandırıcılar da kullanmıyoruz. Amasya’nın etini, Gaziantep’in birinci sınıf baharatları ile marine ediyoruz. Günümüzün acımasız rekabet koşullarında kaliteli ürünle piyasada yer almanın gereğini yerine getirdiğimiz için sektör liderliği pozisyonunu zorluyoruz. Ayrıca, hizmet sektöründe insana yatırım yapmanın önemini çok iyi biliyoruz” dedi. Sağlıklı ve emin adımlarla büyümekten yana olduğunu belireten Şahin, “ Gelecek planlarımda yurt dışında şube açmak var. Ancak şu an Türkiye’de yapacağım çok şey olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ