Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Akkuş Doğal Yumurtası Türkiye Pazarında !

''Önce Türkiye ,Ardından Yurtdışında İhracat''

info@karadenizekonomi.com / 4.04.2016

Akkuş Doğal Yumurtası Türkiye Pazarında !

Tescilli Akkuş Fasulyesi’nin ardından, şimdi de tescilli "Yeşil Akkuş Yumurtası" satışa sunuldu. Doğal ortamda yetiştirilen tavuk yumurtaları, Bolu, İstanbul ve Ankara’da satışa sunuldu. 18 lira 95 kuruştan satışa sunulan "Yeşil Akkuş Yumurtası"nı Carrefour mağazalarından ve Ankara Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait Tarım Ürünleri marketinden temin edilebilecek.

Yeni tescilli ürünleri ilgili açıklamalarda bulunan Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, “‘Yeşil Akkuş’ markalı yumurtalarımız Ankara Tarım ve 

Hayvancılık Bakanlığına ait TARMEG markalı Tarım Ürünleri Marketinde Akkuş fasulyemiz gibi satışa arz edilmiştir. Ankara'da yaşayan tüm hemşerilerimizin ilçemizin ürününe sahip çıkmasını istiyoruz. Sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen yumurtalarımızı ve fasulyelerimizi büyük bir gururla etrafınızda bulunan tüm insanlara önermenizin beklentisi içerisindeyiz. Bizler biliyoruz ki ürün satılırsa odamız kazanır, odamız kazanırsa köylümüz ve üreticimiz kazanır, bizler kazanırsak Akkuş halkı ve Akkuş adı kazanır.” dedi.

AKKUŞ ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Ankara’nın ardından Bolu ve İstanbul’da da yumurtaların satışa çıktığını kaydeden Başkan Kaya, “Akkuş, Şeker Fasulyesi’nin ardından doğal tavuk yumurtası ile de adından söz ettirecek. İlçemizde haftalık 170 bin yumurta sevkiyatı yapıyoruz. Paketlemesini de Akkuş Ziraat Odası olarak biz gerçekleştiriyoruz. Uluslararası ihracat gerçekleştiren bir firmayla anlaştık. Şu anda yumurtalarımızı Ankara dışında İstanbul ve Bolu’ya bağlı Mudurnu’da satışını sağladık. İlerleyen yıllarda üretim kapasitemizi artırabilirsek, yurtdışına ihracat yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Başkan Ahmet Kaya, yıl içerisinde organik yumurta üretimi gerçekleştirmek istediklerini de kaydederek, “Büyükşehir Belediyemize organik yumurta üretmek için başvurumuzu yaptık. Belediyemizde üreticilerine sahip çıkarak bütçesinde 200 bin lira Akkuş Ziraat Odasına ayırdı. Önümüzdeki günlerde organik yumurta üretimi yapabilecek tavuk satın alarak, üretimine başlayacağız.” ifadelerinde bulundu.

ŞEKER FASULYESİ YURDIŞINA AÇILDI

Açıklamalarında Akkuş Şeker Fasulyesi’ne de değinen Ahmet Kaya, “Fasulyemizin yurtdışı ihracatları başladı. Biz az da olsa Türklerin yaşadığı ülkelere fasulye ihracatı gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

PATATESİ DE TESCİLLENECEK

Bu yıl patates ile ilgili de çalışma yaptıklarını kaydeden Kaya, şöyle konuştu: “2016 yılı içerisinde patates üretimine başlamayı hedefliyoruz. Yine bu konuyla ilgili de büyükşehir belediyemize başvuru yaptık. Belediyemize tescilli patates tohumu almak istediğimizi fakat bütçemizin yeterli olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’da tohumların parasını belediyenin karşılayabileceğini açıkladı. Ardından 600 mahalleyi pilot il olarak seçtik. Bu yıl içerisinde yine ilçemizin adı ile bir isim tescillendireceğiz. 600 mahallede üretilecek olan bu tescilli fasulyelerimizin ise 2017 yılında ihracatını gerçekleştireceğiz. Başta ben Sayın Başkanımız Enver Yılmaz olmak üzere, bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Akkuş, fasulyesiyle, yumurtasıyla, patatesiyle bir marka yapmayı hedefliyoruz.”