Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Halleri şirket, pazarları belediye işletecek

Birçok değişiklik öngören yasa teklifi aynen yasalaşırsa toptancı hallerinin kuruluşu, yönetimi belediyelerden alınarak Ticaret Bakanlığı izni ile kurulan anonim şirketlere devredilecek.

info@karadenizekonomi.com / 3.12.2018

​Halleri şirket, pazarları belediye işletecek

Yeni Hal Yasası'na göre komisyonculuk sistemi kaldırılacak, yerini güçlü üretici örgütleri alacak. Dünya Gazetesi'nden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak Cumhurbaşkanlığına sunulduktan sonra üzerinde bazı düzenlemeler yapılan Tarım Ürünlerinin Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Teklifi, hal komisyonculuğunun tamamen kaldırılmasını ve bunun yerine güçlü üretici örgütlerinin yer almasını öngörüyor.

Birçok değişiklik öngören yasa teklifi bu şekliyle yasalaşırsa toptancı hallerinin kuruluşu, yönetimi belediyelerden alınarak Ticaret Bakanlığı izni ile kurulan anonim şirketlere devredilecek. Yeni haller de belediyeler tarafından değil, şirketler tarafından kurulacak. Hal komisyonculuğunu, belediyelerin önemli bir gelir kalemini oluşturan hal rüsumu, belediye toptancı hali, özel toptancı hallerinin tamamen kaldırılmasını öngören teklif, üretici örgütlerini ön plana çıkarıyor. HABER MERKEZİ