Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

35 Üretici Yumurtayı Sertifika İle Üretecek

Ordu'da Sertifikalı Yumurta Dönemi..

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2015

35 Üretici Yumurtayı Sertifika İle Üretecek

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ile özel bir firma arasında, “Serbest Sistem Tavukçulukta İyi Tarım veya Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında Organik Yumurta Üretimi Sertifikasyon Hizmeti İşi Sözleşmesi" imzalandı. İmza törenin de açıklamalarda bulunan Kemal Yılmaz, protokol ile birlikte yumurta üreticilerinin yaşadığı Pazar sıkıntısını çözdüklerini belirtti. Yılmaz yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“İlimizin ana geçim kaynağı olan fındığın yanında ek gelir getirici tarımsal faaliyetlerin ilimiz üreticilerine benimsetilmesi ve desteklenmesi için İl Müdürlüğümüzce çeşitli çalışma ve faaliyetler yürütmekteyiz. Bu amaç doğrultusunda DOKAP destekleriyle ilimizde başlatılan Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunda belirli bir yol kat edilmiş durumdadır. Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesinin resmi olarak başladığı 1 Mart 2014 tarihinden bu güne kadar ilimizde 71 adet Alternatif Sistem Yumurta Tavukçuluğu İşletmesi kurulmuş olup kümeslerden 66 tanesi toplam 35 bin 79 adet tavuk ile faaliyetine devam etmektedir. Bu kümeslerden yaklaşık olarak günlük 30 bin adet yumurta elde edilmektedir. Hayvansal üretimde güvenilir ürün arzının sağlanması ve Serbest Sistem(Free Range) ile elde edilen yumurtaların pazar payının artırılması için “Serbest Sistem Tavukçulukta İyi Tarım veya Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında İl Müdürlüğümüz ve DOKAP arasında 16.11.2015 tarihli bir protokol imzalanmıştır. İmzalanan bu protokole istinaden İlimizde faaliyet halinde bulunan 35 adet Alternatif Yumurta Tavukçuluk İşletmesine Organik Yumurta Üretim Sertifikası verilmesi için gerekli piyasa araştırması yapılmış ve sonuç olarak yetkili kontrol ve sertifikasyon firmalarından, sertifikasyon hizmeti alınması için anlaşma sağlanmıştır.”

35 ÜRETİCİ SERTİFİKALI YUMURTA ÜRETECEK

Protokol kapsamında ayrıca; Altınordu’da 8, Fatsa’da 14 ve Akkuş’ta 13 işletme ile firma arasında Organik Yumurta Üretim Sertifikası (Bireysel Sertifika) sözleşmesi de imzalandı.