Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

24 İş Adamı Yatırım İçin Bekliyor

5 Milyonluk Yatırım 1 Yıldır İmza Bekliyor!

info@karadenizekonomi.com / 6.01.2016

24 İş Adamı Yatırım İçin Bekliyor

Ordu’da 24 işadamının bir araya gelip kurduğu Ordu Yatırım A.Ş.’nin Çambaşı’na kuracağı otel inşaatı için bir yıldır arsa tahsisi yapılamamsı tartışmalara neden oldu. Kamuoyunda ise birçok iddia konuşuluyor.

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği ‘ne üye 24 işadamı 2012 yılında Çambaşı Yaylası’nda kayak tesislerinin yanında turistik otel yapmak için Ordu 

Yatırm A.Ş.’ni kurdu. Şirket otel yeri tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurdu. Şubat 2015 tarihinden beri tahsis belgesi Başbakanlıkta imzayı bekliyor.

Ordu Yatırım A.Ş.’nin ortakları seçim sürecinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a da konuyu iletti.

Temas ve incelemeler yapmak üzere Ordu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yla da görüşen işadamları, yer tahsisinin yapılması için destek istedi. Bakan Topçu, işadamlarına tahsis için söz verdi.

Bakan Topçu Ankara’ya döndükten üç gün sonra Çambaşı’nda otel inşaatı için yer tahsis kararı çıktı. Ancak bu karar işadamlarının beklediği değil Çambaşı’na organik tatil köyü projesi bulunan ve İstanbul’da yaşayan Ordulu İşadamı Sargün Gündüz’ün istediği tahsis kararıydı.

24 işadamının kurduğu Ordu Yatırım A.Ş.’ne yer tahsisinin halen Başbakanlıkta imzalanmamasıyla ilgili kamuoyunda çeşitli iddialar konuşuluyor.

Ordu Yatırım A.Ş.’nin bazı ortakları ise bir yıldır tahsisi yapılmaması nedeniyle bu projeden vazgeçme noktasına geldi.

Ordu İşadamları tarafından Çambaşı Yaylası’na yapılacak otel inşaatı için yer tahsisinin yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor.