Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

104 Dönüm Arazi Üzerinde ki 15 Milyonluk Yatırım Yolda..

Botanik Park İnşaatı Bitmek Üzere

info@karadenizekonomi.com / 19.02.2015

104 Dönüm Arazi Üzerinde ki 15 Milyonluk Yatırım Yolda..

Yapımına 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlanan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin mega yatırımlardan biri olan Botanik Park’ta çalışmalar son aşamaya geldi.

104 Dönüm Üzerinde Kurulacak

104 dönüm alan üzerinde kurulan Karadeniz’in ilk Botanik Parkı’nda 3 bin adet bitki türü yer alıyor. Bitki türleri önümüzdeki ay içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte yürütülecek çalışmayla dikilecek.
Ankara’nın Dikmen Vadisi ile eş değer olarak inşa edilen Ordu Botanik Park içerisinde; Botanik düğün salonları, kafeteryalar, oyun salonları, çocuk gezi alanları ve açık hava düğün salonları bulunuyor. Burada dünya kültürünün ağaçlarının ve eserlerinin yanı sıra bir bölümünde de Türkiye’deki Minyatür tipi tarihi eserler de yer alıyor. Anadolu, Ege, Karadeniz, Akdeniz, İngiliz, İtalyan, Japon, Çin, İran’a özgü gül bahçelerinin bulunacağı park da ayrıca Hayvanat bahçesi de yer alacak. 

Botanik Park İnşaatı Tamamlanıyor

Botanik Park’ta bir ay sonra tamamlanıyor. İnşaatın tamamlanmasının ardından yatırımı teslim alacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 3 bin tür bitki çeşidinin dikiminin yanı sıra İstanbul'daki Miniatürk benzeri olan Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği çalışmalara başlayacak.

Ordu’da yapımı devam eden Karadeniz Bölgesi’nin ilk, Türkiye’nin ise 4. botanik bahçesi de havaalanı gibi bu yıl içerisinde açılacak.