Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

1,5 milyar Dolarlık proje

SİLİKON VADİSİ’NDE NELER OLUYOR?

info@karadenizekonomi.com / 27.06.2017

1,5 milyar Dolarlık proje

·Ordu’da Çaybaşı İlçesinde kurulması projelendirilen, hatta Arap Fonundan 1.5 milyar dolarlık katkı alınan Uluslararası Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Protokol Anlaşması imzalanmasına karşın iki yıldır hiçbir gelişme olmadı. Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesi Başkanı Yılmaz Sönmez’in konuya ilişkin yapacağı basın toplantısı da yetkililerin müdahalesi ile iptal ettirildi.

Çaybaşı İlçesinde kurulacak olan hatta Arap Fonundan 1.5 milyar dolarlık katkı alınan Uluslararası Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Protokol Anlaşması’nın destekleriyle Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, oluşumunda yer alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ve Uluslararası Teknoloji Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sönmez tarafından imzalanmasının ardından ilk görüşmeler başlamıştı.

Basın toplantısı da iptal edildi

Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesi Başkanı Yılmaz Sönmez’in konuya ilişkin olarak 16 Haziran tarihinde yapacağı basın toplantısı aynı gün Ordu’da olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un çalışma programı ile çakışması nedeniyle iptal ettirildi. Sönmez’in basın bilgilendirme davet yazısında konuya ilişkin bilgi verildikten sonra, “Aradan geçen iki yıla rağmen bir tüylü yapımına başlanılamayan ve Ordu’nu ekonomik gelişiminde büyük bir yer kaplayacak olan proje ile ilgili 16.06.2017 Cuma günü saat 15.00 de Silikon Vadisi; Tekno Park projesinin mimarı Bilgisayar Mühendisleri Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez tarafından Ordu Basınına bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir” denilmişti. Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ