Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Karadeniz’de petrokimya sanayisi gelişecek

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, ‘’ Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de petrol bulması bölgede ve Trabzon'da petrokimya sanayini geliştirecek ve büyük katkı sağlayacak’’

info@karadenizekonomi.com / 8.06.2020

Karadeniz’de petrokimya sanayisi gelişecek

Sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Karadeniz'e açılan Fatih Sondaj Gemisi, kule birleştirme ve diğer hazırlıklar için Trabzon Limanı'na yanaştı.

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de petrol bulmasının bölgede ve Trabzon'da petrokimya sanayini geliştireceğini ve büyük katkı sağlayacağını dile getiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ‘’Sondaj çalışmaları sonucunda ülkemize büyük katkı sağlayacağına inandığımız petrolün biran önce bulunarak ülkemizin dışa bağımlılığının azaltılmasını umuyoruz. Bu anlamda yapacağınız çalışmalar ülke adına gerçekten çok önemli. Bu çalışma için Trabzon'un seçilmesinden ayrıca mutluluk duyuyoruz. Şehrimizin gerek ulaşım gerekse diğer konularda altyapısı güçlüdür. Karadeniz'de bulunacak petrolün petrokimya olarak şehrimizin bölgemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bölgenin sadece ticarete, tarıma bağlı değil sanayi altyapısı olarak da gelişmesine katkı verecektir. Bu vesileyle çalışmalarınızda kolaylıklar, sonuca ulaşma adına hayırlı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.