Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İşletmelere 100 bin TL istihdam desteği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nda köklü değişiklik yaptı. Toptan ve perakende ticaretin yanı sıra pek çok sektör programa dahil edilirken yeni mezun gençlerin istihdamı amaçlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.01.2022

İşletmelere 100 bin TL istihdam desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 75 bin gencin istihdamı için planlanan destek programını açıkladı.

KOSGEB destek programı kapsamında işletmelere 100 bin TL destek vereceklerini kaydeden Erdoğan, programın mikro işletmelerde iki, küçük işletmelerde beş personele kadar uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, faizsiz olan desteğin 2 yıl sonra 24 ayda geri ödeneceğinin altını çizerek “Amacımız bu program ile 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi istihdama dahil etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında Millete Sesleniş konuşması yapan Erdoğan, “KOSGEB destekleriyle ilgili bir müjdemizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi Nisan ayında mikro ve küçük işletmelere yönelik bir hızlı destek programı başlatmıştık. Bu programın kapsamını yeni mezun gençlerimizin istihdamını teşvik edecek şekilde genişletiyoruz. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere 100 bin TL destek veriyoruz” açıklamasında bulundu.

FAİZSİZ 2 YIL SONRA ÖDEME

Kadın istihdamında bu rakamın 110 bin TLyı bulacağını bildiren Erdoğan, “Mikro işletmelerde 2 ve küçük işletmelerde 5 personele kadar uygulanacak bu destek rakamı faizsiz olarak 2 yıl sonra 24 ayda geri ödenecek. Amacımız bu program ile 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi istihdama dahil etmektir. İşletmelerimizi başvuruları bugün açılan bu programa katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.