Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İmamoğlu Karadenizlilere seslendi: "Beni izleyenlere örnek olacağım"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bayramın ilk iki gününü Karadeniz’de geçirdi.

info@karadenizekonomi.com / 6.06.2019

İmamoğlu Karadenizlilere seslendi:

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kıldığı bayram namazının ardından baba evinde ailesiyle kahvaltı yaptı. Bayramın ilk gününü ailesiyle birlikte geçiren İmamoğlu, bayramın ikinci gününde ise Trabzon, Giresun ve Ordu ziyaretlerini gerçekleştirdi.

İlk olarak Trabzon’da bir miting gerçekleştiren İmamoğlu, çevre ilçelerde de kısa süreli duraklayarak Giresun’a gitti. İmamoğlu’nun Trabzon’da gerçekleştirdiği mitingin, son yıllarda kentte CHP tarafından düzenlenen en katılımlı siyasi etkinlik olduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu, yaptığı Karadeniz turuna ilişkin detayları da sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaştı. Karadeniz turuna dair Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Trabzon’dan Giresun’a doğru çıktıkları yolda ‘otobüsün önünü kesip sevgilerini ileten vatandaşlarla’ küçük mitingler yaptıklarını belirterek, “Beşikdüzü, Eynesil, Görele, Tirebolu, Espiye ve Keşap’daki kardeşlerimize teşekkürler.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da başlatıp Giresun'la devam ettirdiği Karadeniz turunu ise Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda noktaladı. Seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmanın başlangıcında, “Siz kimi karşılıyorsunuz biliyor musunuz?” diyerek Ordululara seslenen İmamoğlu, devamında ise kendi sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Evladınızı, yol arkadaşınızı karşılıyorsunuz. Bu evladınız sizi hiçbir zaman mahcup etmeyecek.”

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmanın devamında, “Sizler, ben televizyonlarda konuşurken, çocuklarınızın kulaklarını kapatmasını istemeyeceksiniz. Birileri kötü sözü gelenek haline getirmiş. Birileri işi gücü bırakmış, benimle uğraşıyor. 18 günde bile İstanbul’a hizmet ürettim. Akılcı ve şeffaf bir yönetim olduğumuzu ispat ettik. Dertleri, Ekrem’in soyu sopu Neymiş? Yunanmış, Pontusmuş. Allah akıl versin bunlara ya. Ben, onların yürüdüğü akılsız yola girmeyeceğim. Sırtımı onlara, yüzümü size döneceğim. Onların hepsini Allah’a havale ediyorum. Dün birisi Trabzon’da diyor ki, ‘Terörün kucağında’. Ben, bir tek anamın kucağını bilirim. Allah onu diyenlere de akıl versin. Niye diyorum biliyor musunuz? Bol bol ‘Amin’ deyin diye. ‘Amin’ diye diye bunları akıllı yapacağız. Bu kardeşiniz İstanbul’da görev yaparken en önemli görevi şu olacak: Namuslu, ahlaklı, çalışkan olmaya söz veriyorum. Sizi asla mahcup etmeyeceğim. Beni izleyenlere örnek olacağım.” ifadelerini kullandı.

Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda Ordululara seslenen Ekrem İmamoğlu, konuşmasının sonunda çalan Karadeniz ezgisine horon oynayarak eşlik etti ve konuşmasını sonlandırdı ve Ordululara veda etti.