Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

FREŞA markası 30 ülkeye ulaştı.. 

Türkiye’de meyve aromalı maden suyunu üreten, ilk şirketlerden Freşa, portföyünü zenginleştirerek büyümesini sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.04.2019

FREŞA markası 30 ülkeye ulaştı.. 

Türkiye’de meyve aromalı maden suyunu üreten, ilk şirketlerden Freşa, portföyünü zenginleştirerek büyümesini sürdürüyor. Marka, 2019 yılında yeni ürünler ve yeni ülkelerle ihracat coğrafyasını daha da genişletmeyi planlıyor.

 

Yeni ürünler yeni ülkeler

Meyve aromalı Freşa ve Fresher ABD, Almanya, Irak, Suriye, Filistin, Katar, Bahreyn, Umman, Bulgaristan ve Romanya olmak üzere yaklaşık 30 ülkeye ulaşmanın gururuyla çıtayı daha da yukarıya taşımaya kararlı. Geçen yılı yüzde 35 büyüyerek ihracatla birlikte 350 milyon lira ciro ile kapatan Freşa, 2019 yılında yeni ürünlerle portföyünü zenginleştirerek, yeni ülkelerle ihracat coğrafyasını genişletecek. 2017 yılında 14,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Freşa, geçen yıl satış coğrafyasındaki 30 ülkeye 17,5 milyon dolarlık satış yaptı. Freşa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bu yıl ihracatın satışlarda kendini daha fazla hissettireceğini kaydederek, 20 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da toplam ciromuzun yaklaşık yüzde 30’unu ihracattan elde edeceğiz anlamına geliyor” dedi. Grup şirketleri ile yaklaşık 275 kişilik istihdam sağlayan Freşa’nın Türkiye geneline yayılmış 175 bayisi bulunuyor. Bir yandan dünyadaki gelişmeleri takip ederken “sağlıklı ürün” geliştirmeye özen gösteren Freşa, misyonunu “Türkiye’de sağlıklı ve lezzetli içecekler üretme ve yaygınlaştırma” olarak belirlerken, yeni ürün çalışmalarına da hız verdi.

Giresun’un İnişdibi Beldesi’nde kurulu maden suyu tesislerinden sonra, metropollere lojistik olarak daha yakın olmak amacıyla Bursa'nın İnegöl ilçesi Kurşunlu beldesinde de bir fabrikada üretimi yapılan Freşa Maden Suları, son teknolojik üretim donanımlarıyla kurulu tesislerinde, cam şişe hatları toplam kapasitesi saatte 210 bin adet şişe, Capri-sun üretim kapasitesi saatte 12 bin adet paket ve yeni kurulan teneke hattı kapasitesi ise saatte 60 bin teneke kutu ürün işleme kapasitesine sahiptir.