Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Vergi İncelemesinde Yeni Dönem

Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘’Türkiye’de yakın gelecekte incelemenin şekli, boyutu muhasebe mesleğine paralel olarak değişecektir. Elektronik denetim dediğimiz, yapay zeka dediğimiz, elektronik işlemlerin her anlamda kontrolünü sağlayan yeni denetim mekanizm

info@karadenizekonomi.com / 12.10.2017

Vergi İncelemesinde Yeni Dönem

Ordu Mali Müşavirler Odası, 11 Ekim Çarşamba günü yapılan Oda Toplantı Salonunda Vergi İncelemelerinde Dikkat Edilecek Hususlar ve İzaha Davet konulu seminer düzenledi. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, E. Gelirler Baş Kontrolörü- E. Vergi Baş Müfettişi Burhan DÜZ, meslek mensupları ile stajyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Bahadır Baş,vergi incelemelerine dikkat çekerek şunları söyledi,’’ Vergi incelemesi kamusal görev ve faaliyetler 

anlamında önemli bir yeri tutuyor. 611 milyarlık bir bütçe gelirinin beşyüz yirmi milyarı vergi geliridir. Vergi gelirlerinin tamamını meslektaşlarımız tarh ve tahakkuk ettiriyor. Onların bürolarında, onların çalıştığı firmalarda hazırladıkları beyannameler üzerinden tarh ve tahakkuk ettiriliyor. İncelemelere baktığımızda iki milyon altı yüz yirmi beş bin civarında mükellefin altmış beş bininin incelendiğini görüyoruz. İnceleme oranı kabaca % 2.65 civarındadır.

Türkiye’de yakın gelecekte incelemenin şekli, boyutu muhasebe mesleğine paralel olarak değişeceğini söyleyen Baş,vergi inceleme eğitimlerinin ‘de artacağını söyledi.

Baş’’Elektronik denetim dediğimiz, yapay zeka dediğimiz, elektronik işlemlerin her anlamda kontrolünü sağlayan yeni denetim mekanizmaları ortaya çıkacak. Bundan sonra en fazla önem vereceğimiz eğitimler vergi incelemeleri eğitimleri olacaktır. Yine sadece müteselsil sorumluluk konusuyla ilgili özel bir eğitim yapacağız. Bizim birinci amacımız meslek mensubunun kendini güvende hissetmesidir. Meslek mensubunun hazırladığı beyannamelerin, kaydettiği belgelerin ve oluşturduğu defterin birbirine uyumlu olması amacını sağlıyoruz’ ‘diye konuştu.