Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Üretici Artık Fındık Bahçesine El Kitapçığıyla Girecek

Trabzon Ticaret Borsası üreticilere 10 bin kitap dağıtıyor

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2014

Üretici Artık Fındık Bahçesine El Kitapçığıyla Girecek

Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla Trabzon’da fındık üreticilerine eğitici kitap dağıtılıyor.

Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) koordinatörlüğünde geçtiğimiz yıl başlatılan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi” kapsamında cep kitapçığı şeklinde hazırlanan “Fındık El Kitabı”nın dağıtımına başlandı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, fındıkta verim ve kalitenin artırılmasında ana unsurun üreticinin eğitimi ve bilgilenmesi olduğunu vurgulayarak, “Bunun için fındık üretiminde yapılması gerekenler ve hastalıklarla mücadele konularını içeren ve cepte taşınabilecek hazırlanan 100 sayfalık kitapçıktan ilk etap da 10 bin adet bastırdık. El kitabını da öncelikle sektörle ilgili kuruluşlar aracılığı ile olmak üzere dağıtmaya başladık. Ekim ayından itibaren de her ilçede düzenleyeceğimiz İmece Toplantılarına katılan üreticilere vereceğiz” dedi.

Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon’da uygulamaya koydukları projenin, tüm fındık üreten illerde hayata geçirilmesi, daha sonrasında ise devlet politikası haline getirilmesi için de çalışmalar yaptıklarını belirterek; “Üreticilere büyük yararı olacağına inandığımız kitapçıktan, bilgimiz dahilinde isteyen her kurum ve kuruluş bastırıp dağıtabilecektir. Bizim amacımız fındıkta verim ve kaliteyi artırarak üreticilerimizden başlamak üzere tüm sektörün, dolayısıyla ülkemizin kazanmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Giresun’daki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Fındık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü uzmanları tarafından hazırlanan Fındık El Kitabında fındık bahçelerinin kurulması ve bakımından, hastalıklarla mücadeleyi içeren konularda bilgiler yer alıyor.

Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi, TTB’nin Koordinatörlüğü’nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü, Fındık Tanıtım Grubu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçı Birlikleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Ulusal Fındık Konseyi, TZOB ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkıları ile uygulanıyor. Proje kapsamında geçen yıl 10 örnek fındık bahçesi oluşturulmuştu.