Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Zincir mağazalar diğer sektör satışlarında da kısıtlamaya tabi tutulmalı

Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakırmelikoğlu, ‘’Zincir mağazaların pervasızca bir ticari dağılım sürecine girmesi yerel işletmelerimizi çıkmaza itmektedir. Bu konuda zincir mağazaların tekel ürünleri gibi diğer sektör satışlarında da kısıtlamaya tabi tutulması şarttır. ‘’

info@karadenizekonomi.com / 17.02.2021

Zincir mağazalar diğer sektör satışlarında da kısıtlamaya tabi tutulmalı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, pandemi sürecinden en çok etkilenen işletmelerin yerel firmalar olduğuna dikkat çekti.

Zincir mağazalarının amansızca bir ticari dağılım sürecine girmesi yerel işletmeleri çıkmaza soktuğunu ifade eden Çakırmelikoğlu, ‘’Pandemi sürecinde yasal kurallara göre ticaret yapmaya çalışan yerel işletmelerimizin zincir mağazalar karşısında ayakta kalabilmesinin devletimiz tarafından desteklenmesi kaçınılmaz gözükmektedir. Bu bakımdan zincir mağazaların bu kadar pervasızca bir ticari dağılım sürecine girmesi yerel işletmelerimizi çıkmaza itmektedir. Bu konuda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın görüşü ortadadır, zincir mağazaların tekel ürünleri gibi diğer sektör satışlarında da kısıtlamaya tabi tutulması şarttır. Ayrıca zincir mağazaların pandemi süreci ve sonrasında da hafta içi dahil olmak üzere 11:00 ile 21:00 arasında faaliyet yürütmesinin yasal altyapısı oluşturulmalıdır. Devletimiz haksız rekabetin önüne geçerek cumartesi ve pazar günleri tekel ürünü satışlarını yasakladı. Aynı şekilde tuhafiyeciden hırdavatçıya, bebe mağazalarından kırtasiyeye, elektronik eşya satıcısından birçok sektöre kadar hafta sonu dükkânını açamayan tüccarlarımıza da sahip çıkılması bizlerin asli görevidir. Ekonomimiz tüm işletmelerimiz ayakta kaldığında ancak güçlü olabilir. Bu nedenle zincir marketlerin hafta sonları gıda-temizlik dışı ürünleri satışı durdurulmalıdır’’ diye konuştu.