Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ventilatör üretimi için en büyük teknolojiye sahibiz

TİAD Başkanı Varlık, ‘’ Türkiye’de solunum cihazı üretimi çok kısıtlı durumda. Ventilatör üretimini hızlıca yapabilmemizi sağlayacak en büyük teknolojiye ve silaha sahibiz.’’

info@karadenizekonomi.com / 26.03.2020

Ventilatör üretimi için en büyük teknolojiye sahibiz

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadelede test kiti kadar salgından etkilenen ve hasta olan insanların tedavisinde kullanılan yapay solunum cihazının da (ventilatör) hayati önem taşıdığını söyledi.

Virüs ve benzeri küresel kriz yaratan problemlere karşı ayakta kalabilmek için ülke ekonomisinin güçlü olmasının şart olduğunu bu gücün de hizmet, finans gibi bir anda çökmeye müsait sektörlerden değil, ülkeyi her daim ayakta tutacak üretim ve sanayiden geldiğini dile getiren Varlık, ‘’Toplum sağlığını ve sosyal hayatı tehlikeye atan risklerle mücadele edecek güce sahip olduk. Türkiye, havacılık, savunma, otomotiv, beyaz eşya, kalıp endüstrilerinde üretim alanlarında çok güçlü durumda. Bu sektörler en büyük gücünü üretimin yapıtaşı ve olmazsa olmazı olan takım tezgahlarından alıyor. Takım tezgahları sadece hava aracı, otomobil, beyaz eşya üretmiyor, tasarım ve Ar-Ge’nin gücüyle birleştiğinde ‘ileri teknoloji’ üretiyor. Buna karşın, Türkiye’de solunum cihazı üretimi çok kısıtlı durumda. Ventilatör üretimini hızlıca yapabilmemizi sağlayacak en büyük teknolojiye ve silaha sahibiz. Yani takım tezgahlarına. Ülkemizin sahip olduğu takım tezgahlarıyla ventilatörün seri üretimi için gerekli olan parçalarını ve plastik aksamların üretimi için gerekli olan plastik enjeksiyon ve ekstrüzyon kalıpların üretimini hemen şimdi yapabilecek konumdayız. Yapay solunum cihazının üretimi için savunma sanayimizin Aselsan, Tusaş, Baykar gibi önde gelen firmaları birlik oldu, destek mesajlarını verdi. Biz de bu oluşumu destekliyor ve Türkiye’de yapay solunum cihazı üretimi yapan firmaların desteklenmesi gerektiğini savunuyoruz’’ ifadelerini kullandı.