Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ünye Port, Türkiye’ye yeni pazarlar açacak

Karadeniz’e sınırı olan 6 ülke limanından daha büyük olacak konteyner liman Ünye Port, Türkiye'nin yanı sıra Karadeniz'e sınırı olan Türk Cumhuriyetleri'ne Rusya, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'a da hizmet verecek.

info@karadenizekonomi.com / 8.06.2020

Ünye Port, Türkiye’ye yeni pazarlar açacak

Karadeniz’e sınırı olan 6 ülke limanından daha büyük olacak konteyner limanı Ordu’da kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, Ünye'de bulunan mevcut liman üzerinde hazırlattığı kapasite artırım projesi Ünye Port, alt yapısı, modern ekipmanları ve çağdaş terminal yönetimi anlayışı ile Türkiye'nin yanı sıra Karadeniz'e sınırı olan Rusya, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'a, Türk Cumhuriyetleri'ne hizmet verecek olan limanla ihracatta kolaylaşacak.

‘’ Yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak’’

Ünye Port’un proje ihalesinin yapıldığını ve tüm Karadeniz Bölgesini etkileyerek, konteyner limanının Ünye, Ordu ve Türkiye’nin prestij projelerinden biri olacağını dile getiren Başkan Güler, ‘’Ünye Konteyner Limanı'nın (Ünye Port) hizmete girmesi ile birlikte, Türkiye'yi liman konusunda tüm Karadeniz'de lider hale getireceğiz. Karadeniz Akdeniz Yolu’ndan 40 il faydalanacak. Karadeniz-Akdeniz yolu ve kuracağımız konteyner limanı ile Türkiye alternatif pazarlara açılacak. Karadeniz'deki kıyıdaş ülkelerin bütün yükleri, malları Karadeniz'i ve Ege'yi dolaşmadan direkt Akdeniz'e inecek. Aynı zamanda Akdeniz'e kıyıdaş ülkelerin malları da Mersin'den veya İskenderun'dan direkt Karadeniz'e Ünye'den çıkacak. Ünye’de kurulacak konteyner limanıyla, Rusya ve Ukrayna, Türk Cumhuriyetleri'ne ihracat daha büyük ivme kazanacak. Ordu, Karadeniz'in en büyük konteyner limanı ile yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak.” şeklinde konuştu.