Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Türkiye balkonlarda aynı anda İstiklal Marşı’nı okuyacak

Türkiye balkonlarda aynı anda İstiklal Marşı’nı okuyacak. TBMM şeref merdivenlerinde ışık, lazer ve havai fişek gösterisi eşliğindeki kutlamalar televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak.

info@karadenizekonomi.com / 23.04.2020

Türkiye balkonlarda aynı anda İstiklal Marşı’nı okuyacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı yaşanan coronavirüs salgını nedeniyle resmi törenler dışında kutlamaların ve coşkunun evlere taşınacağı bugün tüm Türkiye saat 21.00’da evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı’nı okuyacak. TBMM’de her yıl gerçekleştirilen kabul töreni ve resepsiyon dışında Meclis’teki diğer programlar salgına yönelik tüm önlemler alınarak gerçekleştiriliyor.

Meclis’ten ve balkonlardan kutlama

TBMM’nin açılışının 100. yıldönümü nedeniyle Meclis bahçesinden geniş katılımla tüm illerden bağlantıların yapıldığı bir resepsiyon planlanıyordu. Salgın nedeniyle iptal edilen resepsiyonun yerine tüm Türkiye’nin aynı anda heyecan ve coşkuyu hissedeceği balkonlardan İstiklal Marşı okunması Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un önerisi ile bugün saat 21.00’da gerçekleştirilecek. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TBMM şeref merdivenlerinde, Türkiye balkonlarda aynı anda İstiklal Marşını okuyacak. TBMM şeref merdivenlerinde ışık, lazer ve havai fişek gösterisi eşliğindeki kutlamalar televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak.