Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Şirketlerin coronovirüs önlemleri

Coronavirüsü ile mücadele kapsamında şirketler çalışanların giriş çıkışlarında ateşlerini ölçüp masalarına dezenfektan koymaktan, toplu taşımayı azaltmaya, şehir dışı seyahatlerini sınırlandırmaktan, zorunlu izine kadar birçok önlem almaya başladı.

info@karadenizekonomi.com / 30.03.2020

Şirketlerin coronovirüs önlemleri



 İşte bölgedeki şirketlerden bazılarının aldıkları önlemler;

‘’Çalışanlarımızı ücretsiz izne ayırdık’’

Sarıgöller Konveyör Yönetim Kurulu Üyesi Semih Sarıgöl, “ 25’i ile 1’i arası üretimi durdurarak çalışanlarımızı ücretli izne ayırdık. Ayın 1’den sonra kısmi çalışmaya geçmeyi planlıyoruz. Çalışanlarımızı 2 gruba ayırdık bir hafta bir grup diğer hafta diğer grup gelecek. Yemeklerde gruplara ayrılarak yenilecek. Ayrıca şirketi dezenfekte ettirdik. Her tarafa dezenfektanlar koyduk. Seyahatlere de bu sürece ara verdik. Tedarikçilerimize randevu vermiyoruz.

‘’Şirketlerin giriş ve çıkışlarına dezenfektan koyduk maske ve eldiven dağıttık’’

Erçal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Erçal, “Öncelikle bilinçlendirme toplantıları yaptık.  Ofislere ve şirketin giriş çıkışlarına dezentektan koyduk. Tüm ofislerimizi haftada 3 kere  günlük temizliklerin haricinde dezenfekte etmeye başladık. Servis araçlarımızı hergün dezenfekte ediyoruz. Çalışanlarımızın birikmiş izinlerini kullandırarak neredeyse yüzde 50’sini ücretli izinlere gönderdik. Pazarlama faaliyetlerini durdurduk. Servis kısmında çalışan tüm çalışanlarımıza maske ve eldiven dağıttık. Ayrıca günde 2 kez ateş ölçerle çalışanlarımızın ateşlerini ölçüyoruz. 38’ün üzerinde olanları hastaneye yönlendiriyoruz. Toplantılarda sosyal mesafeye önem veriyoruz.  Yemekhanede çıkarılan sulu yemeklerin yerine son 10 gündür sandviç, tost gibi hızlı tüketilebilen ürünler çıkarmaya başladık.

‘’Dönüşümlü izinler vermeye başladık’’

Titiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Titiz, “İş yerinde masa arası mesafeleri artırdık. Her akşam dezenfekte işlemi yapıyoruz. Çalışanlarımıza günlük dönüşümlü izinler vermeye başladık.

‘’Çalışanlarımıza özel tulumlar aldık’’

Ordu Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek, Virüs salgını Türkiye’ye sıçramadan önce OSB’de yer alan firmalara temizlikle ilgili metinler gönderdiklerini söyledi. Aynı zamanda Ata Gıda Yönetim Kurulu Başkanı olan Şimşek’in işletmesi için aldığı önlemler şu şekilde;  “Servis arabalarını her gün ilaçlatıyoruz. Şirketin bütün kapılarına dezenfektan koyduk.  Her gün temizlik yapılıyor.  Yemekhane düzeninde iki masa arasındaki mesafeyi açtık. Servislerdeki kalabalığı diğer araçlara dağıttık. Şirkete dışarıdan gelen kimseyi almıyoruz.  Hasta olan çalışanlarımızı ücretli izinlere ayırdık. Şehir dışına çıkma taleplerini çok aciliyet yoksa kabul etmiyoruz. Ayrıca diğer firmamız olan Kartanesi Yıkama Fabrikamız’da burada yaptıklarımızın yanına özel tulumlar da aldık.”

‘’Üretime 3 ay ara verdik’’

Tutam Çay’ın Müdürü Bahadır Yıldırım, virüs nedeniyle çayla ilgili bir sipariş alamadıklarını bu nedenle üretime 3 ay ara verdiklerini söyledi. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ