Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
21.09.2024

Pekcan: 8 ayda 2 milyar 106 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalandı

Kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde 2020 yılının 8 ayında, 2 milyar 106 milyon lira tutarında kaçak eşya ele geçirildiğini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “ Böylelikle hem ekonomimize katkı sağladı, hem de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korudu” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 21.09.2020

Pekcan: 8 ayda 2 milyar 106 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından, kaçakçılık ile mücadele çerçevesinde yasa dışı ticari faaliyetlere geçit verilmeyerek terörizme finansman sağlayan ve suç gelirlerini temize çıkarmaya çalışan örgütlerin karşısında durulduğunu belirtti.

Pekcan, Bakanlık bünyesinde geliştirilen, kaçakçılık bilgi sistemlerinin aktif kullanımı ve düzenli bilgi akışı sağlayan risk yönetimi ile taşra ve merkez idareleri arasındaki iş birliği ve takım çalışmasının başarı grafiğine yukarı yönlü yansıdığını kaydetti.

Bakan Pekcan, suçla mücadele çerçevesinde Bakanlığın eş güdümlü çalışma gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Bakanlık veri tabanlarının sürekli analiz edilerek tespit edilen risk kriterlerinin teknik ekipler tarafından, sahada muayene memurlarının destekleri ve yönlendirmesi, istihbaratın ve gümrük muhafaza memurlarının deneyimi, dikkati, kaçakçılıkla ve zehir tacirleriyle mücadeleye yüksek oranda katkı sağlıyor. Kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde 2020 yılının 8 ayında, 2 milyar 106 milyon lira tutarında kaçak eşya ele geçirildi. Böylelikle hem ekonomimize katkı sağladı, hem de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korudu.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, 2020 ağustos sonu itibarıyla gümrük muhafaza ekipleri sayesinde yaklaşık 6,1 ton uyuşturucunun yurda girişinin önlendiğinin altını çizen Pekcan, “Yasal ticaretin önünün açılması için yılın 8 ayında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 25’lik artışla 1 milyar 257 milyon liralık ticari eşya yakalamaya imza attık. Bu yıl sadece ağustos ayında 402 milyon lira tutarında kaçak eşya yakalaması gerçekleştirildi. 2020 yılı ağustos sonu itibarıyla 6 milyon 460 bin paket TAPDK bandrolü bulunmayan sigara ile kaçak sigara yapımında kullanılan 141 milyon adet makaron ele geçirildi.“ dedi.

EN BÜYÜK 3. KOKAİN YAKALAMASI

Tek seferde en büyük kokain yakalamasına gümrük muhafaza teşkilat ekiplerince imza atıldığını anımsatan Bakan Ruhsar Pekcan, “Kocaeli’de bir limanda 540 kilogram kokainin ele geçirilmesi, aynı zamanda ülkemizde gerçekleştirilen en büyük üçüncü kokain yakalaması olarak kayıtlara geçti.” diye konuştu.