Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Pandemi, Samsun esnafını 4’te 1 oranında etkiledi

SESOB Başkanı Güler, coronavirüs sürecinde Samsun esnafının işlerinin eskiye oranla 4’te 1 oranında düştüğünü ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 21.08.2020

Pandemi, Samsun esnafını 4’te 1 oranında etkiledi

Coronavirüs sürecinde Samsun esnafının işlerinin eskiye oranla 4’te 1 oranında düştüğünü ifade eden Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, Coronavirüs etkisi ekonomik anlamda devam ediyor. Birçok sektör ve esnaf pandemiden olumsuz etkilenirken, vatandaşlar acil olmayan ihtiyaçlarını ertelemeye başladı. Coronavirüs sürecinde Samsun esnafı oldukça kötü etkilendi. Esnaf dükkanlarını açsa bile eskisi kadar iş yapamıyor. Vatandaşlar temkinli davranıyor ve dükkanlara gelmiyor. Esnafın işleri eskiye oranla 4’te 1’e düştü. Esnaf ödeme güçlüğü çekiyor. Pandemiden en çok kahveci sektörü, çay ocakları ve lokantalar etkilendi. Kahveci sektörü neredeyse bitme noktasına geldi. İnsanlar dışarıya çıkmaya ve toplu yerlere çıkmaya korkuyorlar’’ ifade etti.

‘’Devlet esnafa daha çok destek vermeli’’

Samsun esnafı şu anda SGK, vergi, kira ve diğer giderleri ödeyemez durumda diyen Güler, ‘’Devletimizden esnafımıza daha çok destek vermesini istiyoruz. Ticaret oldukça azaldı. Esnafın ayakta durabilmesi için birkaç yıl vadeli faizsiz kredi istiyoruz. Bunun yanı sıra daha önceden verilen kredilerin yeniden yapılandırılmasını talep ediyoruz. Çalışan işçileri çıkarmama yasağı devam ediyor. İşçilerin sigortalarının devlet tarafından ödenmesini talep ediyoruz. Kira yardımı da talep ediyoruz. Ayrıca kredi talep eden birçok esnafın pandemi sürecinde sicili bozuldu. Esnafımızın rahat nefes alması için sicil affının da gelmesini istiyoruz’’ diye konuştu.