Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Pandemi Kurulu Ordu’da kuruldu

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 7 yeni tedbirden birisi olan Pandemi Kurulu Ordu’da kuruldu.

info@karadenizekonomi.com / 30.03.2020

Pandemi Kurulu Ordu’da kuruldu

Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele yöntemlerini belirlemek üzere oluşturulan Bilim Kurulu’nun önerisi ile alınan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 7 yeni tedbirden birisi olan Pandemi Kurulu, Ordu Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, Uzman Doktorlar, ilgili kamu kurumlarının yöneticilerinden oluşan Pandemi Kurulu, Ordu’da oluşturuldu. Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Aydın tarafından bir sunum yapılarak, Pandemi Kurulu üyelerine bilgi verildi.

Cumhurbaşkanının açıklamış olduğu tedbirler içerisinde yer alan Pandemi Kurulumunu oluşturduklarını ifade eden Vali Yavuz, ‘’Bu toplantımızda, coronavirüs salgınında ilimizdeki durumu, bu virüsle mücadele kapsamında alınan ulusal tedbirleri, bu tedbirlerin haricinde yerelde uygulamamız gereken ilave tedbirleri birlikte belirleyeceğiz. Ayrıca, izolasyon, tanı, tedavi süreçlerinde ihtiyaçlarımızı belirleyip, gerekli önlemleri şimdiden alacağız. Olası en kötü senaryoya göre gereken tüm tedbirleri ve önlemleri sizlerle istişare ederek, alacağız. Uzman kişiler olarak, sağlık teşkilatımızın görüş, öneri ve düşünceleri, bizler için çok kıymetli. Onların önerileri doğrultusunda bizler de üzerimize düşen görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Bu musibeti, bu belayı dayanışma ve işbirliği içerisinde inşallah en kısa sürede def edeceğiz” dedi.