Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Paket esnaf kapsamında olanlara yönelik kullanılırsa olumlu etki sağlar’’

TTB Meclis Başkanı Arslantürk, ‘’ Reform paketimizde dar gelirli küçük esnafımıza yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor ve yaklaşık 850 bin esnafımızı kapsıyor. Gerçek manada esnaf kapsamında olanlara yönelik olarak kullanıldığında da olumlu etki sağlayacağını söyleyebiliriz.’’

info@karadenizekonomi.com / 16.03.2021

‘’Paket esnaf kapsamında olanlara yönelik kullanılırsa olumlu etki sağlar’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik Reform Paketi hakkında açıklamada bulunan Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Türkiye ekonomisinde güncel olarak özel şartlarında gerektirdiği ve pandemi süreci de dikkate alınarak hazırlanan son ekonomik reform paketini olumlu bulduklarını belirtti.

Paketin tavizsiz olarak uygulanırsa yararlı olacağını ve öncekilerde yapılan bazı hataların artık tekrarlanmaması gerektiğini dile getiren Arslantürk, ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Reform paketimizde dar gelirli küçük esnafımıza yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor ve yaklaşık 850 bin esnafımızı kapsıyor. Gerçek manada esnaf kapsamında olanlara yönelik olarak kullanıldığında da olumlu etki sağlayacağını söyleyebiliriz. Reform tedbirlerinde orta vadede olanlara göz atacak olur isek, kamu harcamaları ile ilgili tasarrufların ve bütçe disiplinine verilen önceliğin ilk sırada yer alması da tam isabettir. Çünkü tasarrufa devletin öncülük etmesi, vatandaşını da bu yöne sevk edecektir. Devlet tarafından yapılan taahhüde sımsıkı bağlı kalınması ve de bundan asla taviz verilmemesi gerektiğini başta yürütme ve yasama gücünü elinde bulunduranlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin iyice kavraması ve buna sahip çıkması şarttır’’ değerlendirmesinde bulundu.