Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Ordu OSB’de çalışan sayısı 6 bin kişiye ulaşacak

Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkan vekili Murat Şimşek, üretim ekonomisine vurgu yaptı. Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Şimşek, “ülkemiz için tek kurtuluş üretim ekonomisine geçmektir. O nedenle kamulaştırmaları ve altyapıları tamamlanmış OSB’leri hızlı bir şekilde iş dünyasına sunmalıyız” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 28.04.2021

Ordu OSB’de çalışan sayısı 6 bin kişiye ulaşacak

Başkan vekilliği görevini üstlendiği Ordu OSB’de önemli işler yaptıklarını belirten Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkan vekili Murat Şimşek,, “yönetime geldiğimizde bin 700 kişi ile burayı devraldığımız OSB’de bugün çalışan sayımız beş bin kişiye ulaştı. Yeni hedef bu istihdamı daha da yukarıya taşımak. Ordu OSB’ye ait olan bir arsayı projelendirip önümüzdeki üç ay içinde bina inşaatına başlayıp bir yıl sonra da yaklaşık bin kişiye daha istihdam sağlayacağız. Ülkemizin en büyük tekstil firmalarından biriyle görüşme halindeyiz. Görüşmeler sona erdiğinde istihdam sayımız 6 bin kişiye ulaşacak. Yani Ordu ekonomisine çok önemli katkıları olacak.”

Ülke genelinde üretim artışı için devletten beklentileri olduğunu da dile getiren Şimşek, devletimiz ülke genelinde önceliği iş dünyasının yatırım yapacağı OSB’leri hızlı bir şekilde kamulaştırmaya ve sağlam bir alt yapı hayata geçirmeye çaba harcamalıdır” derken diğer öncelikleri de şöyle sıraladı:

“Dalgalı kur sanayiciye ve iş dünyasına zarar verdi. Üreten kesim üzerinde büyük yükler var. Maliyetler çok yükseldi. Kurda sürekli iniş çıkışların olması ticaretteki ahenk ve düzeni bozuyor. Son iki ay içinde sürekli dalgalanmalar oldu, kurun stabil olması ticari hayatta istikrarı getirir. Belki yüksek kur ihracat için olumlu bir gelişme olsa da istikrarın olmadığı bir kurda düzenli ticaretin yapılması mümkün değil. İstikrarlı bir artış olabilir, sektör ona göre planlarını yapar. Ancak inişli çıkışlı grafik tüm sektörlerin dengelerini bozar. Ülkemizin gerçeğine baktığımızda her sektörde hammaddenin önemli bir kısmının dövize endeksli olduğunu biliyoruz. Buna rağmen uzun zamandır hem fiyat hem de erişimde iş insanlarımız sıkıntılar yaşıyor. Firmalar, kurdaki hareketlilik yüzünden sipariş almak istemiyor. Belirsizlik piyasaları kilitliyor. Ekonomiyi sakinlik ve uzlaşmayla yönetmeli. Üreten kesim, dalgalı kur, yüksek faiz ve enflasyon sarmalından mutlaka kurtarılmalıdır”.