Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Moody's: Türkiye'de katılım bankalarının payının 2 katına çıkmasını bekliyoruz

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de katılım bankalarının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 yıl içerisinde 2 katına çıkmasının beklendiğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 15.02.2021

Moody's: Türkiye'de katılım bankalarının payının 2 katına çıkmasını bekliyoruz

Moody's Yatırımcılar Hizmeti’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi himayesinde olan Katılım Finans Dairesi Başkanlığı kurulmasının sektöre katkı sağlayacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Aralık 2020 itibariyle yüzde 7,2 düzeyinde olan Türkiye’de katılım bankaları varlıklarının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 sene içinde 2 katına çıkmasını bekliyoruz. Türkiye’de katılım bankacılığı varlıkları geçen sene yüzde 54 artış kaydetti. Hükümetin giderek artan biçimde katılım bankacılığı üzerinde durması, katılım bankacılığı sektörü ve katılım bankalarının kredisi için pozitif. Hükümet, katılım bankacılığının geliştirilmesini İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için temel bir dayanak olarak değerlendiriyor.”

Türkiye’de katılım bankacılığı Pazar payındaki artış hızının yüksek olması ile ilgili Körfez ülkelerine kıyasla payın düşük olduğu ifade edilen açıklamada, Körfez ülkelerinde katılım bankacılığı varlıklarının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının ortalama yüzde 40 düzeyinde olduğu belirtildi.