Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

GSM operatörleri ve tekno marketler de poliçe satabilecek

Asıl işi sigortacılık olmayan işletmelerin sigorta satmasına izin veren yönetmelik değişikliği sigortacıların tepkisi çekmeye devam ediyor. ORSAD Başkanı Yavuz düzenlemenin kanuna aykırı olduğunu savundu.

info@karadenizekonomi.com / 21.07.2020

GSM operatörleri ve tekno marketler de poliçe satabilecek

Yeni yönetmelik acenteleri kızdırdı

Sigorta Acenteleri pandemi sonrası daha çok üretime yönelik teşvikler ve düzenlemeler beklerken acentelerin portföyüne yönelik düzenlemelerle karşılaştılar. Yetkisiz kişilere bu işi yapabilmenin önünü açan yeni yönetmelik acenteleri kızdırdı. Yönetmeliğin kanunlara aykırı olduğunu belirten Ordu Sigorta Acenteleri Derneği (ORSAD) Başkanı ve Gelişim Grup Sigorta’nın sahibi Nevzat Yavuz  şunları söyledi; “Sektörümüz pandemi döneminde oldukça yara aldı. Toparlanmayı teşvik eden atılımlar beklerken böyle bir yönetmelikle karşılaştık. Acenteler; tanımı yapılmış, sorumlulukları ve şartları belli, teknik personel bilgileri, hangi odalara bağlı olduğu ve diğer maddeleri de açıkça belirtilmiş kurumlar. Marketlerde ilaç sattırmıyorsanız bu işi de her ben yaparım diyene yaptıramazsınız. Bu işi kimin yapabileceği kanunda net bir şekilde tanımlanmış. Ancak yaşadığımız pandemi sürecindeki boşluktan yararlanan bazı market zincirleri, GSM operatörleri tekno marketler ve internet siteleri biz de bunu yapmak istiyoruz diye isteklerde bulununca bunlara böyle bir yol açıldı. Zaten iyice dağılmış olan meslek içinden çıkılmaz hale geldi. Biz acenteler olarak yönetmeliğin iptal edilmesi için dava açtık. Çünkü kanunlara aykırı ve yüzde 100 iptal olması gerekiyor. Türkiye genelindeki 16 bin acentede dolaylı olarak 200 binden fazla vatandaş ekmek yiyor. Bu insanların hakkına girilmemelidir.”

Yavuz, “Sigorta satışları konusunda özellikle altını çizdiğim bir konu daha var. Poliçelerinizi internetten almayın. İnternetten satışlarda çalışanlar poliçeyi satmak içindeki verilerin hepsini söylemiyorlar. Eksik bilgilerle satıyorlar. Ayrıca olası bir kaza anında da kimse size sahip çıkmıyor. O an ilgilenecek kimseyi bulamıyorsunuz.” dedi. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ