Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fındıkoğlu, “İşverenlerin sicillerinin bozulmasına engel olduk”

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, iş yerlerindeki önlemlerin artırılarak ticarete devam edilmesi gerektiğini belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 5.06.2020

Fındıkoğlu, “İşverenlerin sicillerinin bozulmasına engel olduk”

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, iş yerlerindeki önlemlerin artırılarak ticarete devam edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Özellikle hizmet sektörü başta olmak üzere birçok sektörün durakladığı pandemi döneminden sonra beklenen normalleşme ile hayat kısmen eski düzenine kavuşuyor. Tedbirleri elden bırakmayarak rehavete kapılmadan önlemleri artırıp ticaretimize devam etmeliyiz. Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı şu günlerde salgının yoğun olduğu illerden gelen vatandaşlarımızın da gereken tedbirleri alacaklarına ve sosyal izolasyonlarını sağlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Covid19 mücbir sebep kapsamına alındı

İşverenlerin ödenemeyen borçları nedeniyle sicillerinin bozulmasına engel olduklarını belirten Fındıkoğlu, “Bu üç aylık dönemde işveren ve çalışanlarımıza yönelik mağduriyetlerin kaldırılması çalışmalarımız kapsamında Covid19 hastalığını iş kazasından çıkarıp mücbir sebep sayılması düzenlemesini hayata geçirerek işveren ve çalışan arasında güveni esas alan bir yaklaşımı getirdik. İlimiz için bölgede ve ülke genelinde sağlanacak avantajlar konusunda lobi faaliyetlerimizi aralıksız sürdürdük ve her fırsatta devlet büyüklerimize ifade ettik. İşverenlerimizin en çok mağdur olduğu finansman darlığında ödenemeyen borçları Covid19 mücbir sebep kapsamına aldırarak sicillerinin bozulmasına engel olduk. Özellikle bu iki çalışmanın Ticaret ve Sanayi Odalarının işverenlerimizin adına yaptırdığı ve işverenlerimizin gelecekteki ticari hayatlarına olumlu yansıyacak önemli birer düzenleme olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ