Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Eğitimde yaşanan kayıp 11 trilyon!

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Uygulama Yöneticisi Patrinos, ‘’6 aylık pandemi sürecinde, eğitimde yaşanan kayıp dünya faturasına 11 trilyon olarak yansıdı.’’

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2020

Eğitimde yaşanan kayıp 11 trilyon!

Türk Eğitim Derneği'nin düşünce kuruluşu TEDMEM tarafından düzenlenen ‘’Covid-19 Nedeniyle Okulların Kapalı Kalmasının Bedeli’’ konferansında değerlendirmelerde bulunan Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Uygulama Yöneticisi Harry Anthony Patrinos, coronavirüs sürecinde 4 aylık eğitim eksikliğinin kişi başına gelir olarak 12-18 arası düşerek gerilettiğini açıkladı.

‘’ 1.6 milyar çocuk okula gidemiyor’’

Pandemi döneminde 1.6 milyar çocuğun coronavirüs nedeniyle okula gidemediğini belirten Patrinos, ‘’192 ülkedeki öğrencilerin yüzde 90’ı salgın sürecinde olumsuz etkilendi. Düşük gelirli ülkelerdeki öğrenci kaybı daha büyük. Bu durumda öğrencilerin okul terklerinin artmasıyla öğrenme kaybı tedirgin edici durumda. Dünya Bankası, Güvenli Okul ve Uzaktan Eğitim Projesi kapsamında Türkiye’ye sağlanacak olan 160 milyon kredi desteğini onayladı. Proje kapsamında alınan önlemler içerisinde ise dijital içerik hazırlama, elektronik altyapının güçlendirilmesi ve kurumsal kapasitenin artırılması yer alıyor. İlköğretim, lise ve üniversitede 6 aylık eğitim kaybı ise dünya faturasına 11 trilyon olarak yansıyacak’’ diye konuştu.