Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Dünden bugüne vergilerimizle güçlüyüz

25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası toplumda vergi bilincinin yerleşmesi açısından da büyük önem taşıyor. Bu yıl 32’ncisi kutlanan haftada Gelir İdaresi’nin sloganı da “dünden bugüne vergilerimizle güçlüyüz” oldu.

info@karadenizekonomi.com / 3.03.2021

Dünden bugüne vergilerimizle güçlüyüz

Sadece vergi haftasının kutlandığı bugünlerde değil yıllar boyunca dile getirilir vergi reformu ve adil vergi sistemine ilişkin tartışmalar. Yıllar içinde değişkenlik gösteren binlerce mevzuat içinde neredeyse hiç değişmeyen iki konu üzerine uzmanına danışmak istedik. Mali Müşavir Gökhan Şahin, çokça tartışılan vergi sistemi üzerine bakın ne tür tespitlerde bulundu:

“Dünya değişiyor, ya siz?”

 “Aslında vergi reformuna değil adil vergi sistemine ihtiyacımız var. Vergi adaleti ve bilincinin henüz oturmadığını söylemeliyiz. Son 15 yılda kayıt dışılıkla ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Mevzuat da sıklıkla değişiyor. Mali müşavirler olarak temeli eğitim olan bir camianın temsilcileriyiz ve bu anlamda hem eğitim alan hem de eğitim veren konumdayız. Değişen dünya düzenine paralel olarak mesleğimizin de değişime ayak uydurması gerekiyor. E-fatura, e-makbuz gibi çok hızlı değişim süreçleri yaşıyoruz. 2012 yılında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu değiştiğinde ‘dünya değişiyor ya siz?’ sloganıyla mükelleflere özel seminerde belirttiğim gibi biz meslek mensuplarının da değişmesi lazım. Dolayısıyla vergi haftasında vergi adaletinin güçlendiği, tabana yayıldığı ve gelirlerinin arttığı bir vergi haftası diliyorum.”