Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Çözümler üretmeye ihtiyacımız var’’

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu, ‘’Kapanan, çıkmaza giren pek çok sektör var. Bununla birlikte çok hızlı büyüyen sektörlerde var. Bizim bu dönemde süreci iyi okuyup, anlayıp, iyi çözümler üretmeye ihtiyacımız var.’’

info@karadenizekonomi.com / 16.03.2021

‘’Çözümler üretmeye ihtiyacımız var’’

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde iş dünyasından oluşan Yüksek İstişare Kurulu,  Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında bir araya geldi.

Samsun’un ekonomik ve sosyal gelişimi için çalışmalar yürüttüklerini ancak, gündemlerinin tüm dünya ile birlikte pandemiye dönüştüğünü söyleyen Murzioğlu, ‘’Maalesef hayatımız, ekonomik faaliyetlerimiz pandemi ve pandemiye yönelik tedbirler etrafında şekilleniyor. Bu bir yılda Covid-19 nedeniyle pek çok işletmenin faaliyetleri durduruldu. Sosyal hayat yavaşladı. Sokağa çıkma kısıtlamaları uygulandı. Tedbirler birtakım uygulamalar yine devam ediyor. Salgının yavaşlatılması ve kontrol altına alınmasına yönelik alınana hemen her tedbir ekonomiye yönelik olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Bu süreçte neredeyse her gün üyelerimizden gelen talep ve beklentileri başta TOBB olmak üzere ekonomiye yön veren kuruluşlarla görüştüm, görüşmeye devam ediyorum. Ayrıca, bu sürecin olumsuz etkilerini en düşük seviyede atlatabilmek adına görüş ve önerilerimizi TOBB Başkanımız Rıfat Başkanımıza ilettim. Samsun Milletvekillerimize hepsine konuyla ilgili rapor gönderdim. Samsun valimizle, milletvekillerimizle ve bazı bakanlarımızla online toplantılar da gerçekleştirdik. Bu sürecin en kötü yanı belirsizliği şüphesiz. Ama evelallah sağlıkla yolumuza devam edeceğiz.  Bu inancı kaybetmek istemiyoruz. Kapanan, çıkmaza giren pek çok sektör var. Bununla birlikte çok hızlı büyüyen sektörlerde var. Bizim bu dönemde süreci iyi okuyup, anlayıp, iyi çözümler üretmeye ihtiyacımız var. Sizlerin varlığı bu anlamda çok kıymetli. Sizler Samsun ekonomisin büyük emek sahibi, deneyim sahibi abilerimiz, dostlarımızsınız. Bugün online olarak dahi olsa sizlerle bir arada olabilmek paylaşımda bulunmak istedik.  Burada bizde notlarımızı alacağımız. Kendi üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışacağız. İletmemiz gereken hususları da ilgili yerlere ileteceğiz’’ diye konuştu.