Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Çiftçinin üretim maliyetlerine katkı yapmış olacağız’’

TMO Genel Müdürü Güldal, ‘’ Elinde ürün kalan çiftçimizin ürünlerini alarak onların üretim maliyetlerine katkı yapmış olacağız. Diğer taraftan da bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırarak onların aile bütçelerine katkı sağlayacağız.’’

info@karadenizekonomi.com / 16.04.2021

‘’Çiftçinin üretim maliyetlerine katkı yapmış olacağız’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO), Türkiye'nin patates ambarı konumundaki Nevşehir’in Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar köyündeki çiftçilerden ilk patates alımını yaptı.

Üreticiden TMO tarafından alımı yapılan patatesin 81 il valiliğince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirten TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, ‘’Cumhurbaşkanımız ve bakanımızın talimatı sonrasında patates ve soğan üretiminin yoğun olduğu alanlarda bir iki gün içinde hızlıca alım noktaları oluşturduk ve alımlara başladık. Aldığımız ürünleri kamyonlara yükleyerek 81 il valiliğimize sevk etmeye başladık. TMO bu tür görevler için her zaman hazırdır. Bunu bir kez daha göstermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler devletimizin verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin gayretinde oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimat ile elinde ürün kalan üreticilerimizin ürünlerini alarak onların üretim maliyetlerine katkı yapmış olacağız. Diğer taraftan da bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırarak onların aile bütçelerine katkı sağlayacağız. Bizler bu görevimizi bu ay içerisinde tamamlama planındayız. Üreticilerimizin bize satmak isteyeceği tüm patates ve soğanları alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız’’ değerlendirmesinde bulundu.