Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yapı sektörüne yatırım

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı olarak tanıdığımız Sebahattin Arslantürk, fındığın yanı sıra şimdilerde yapı sektörüne yönelik yatırımları ile “dikkat” çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 5.03.2019

Yapı sektörüne yatırım

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı olarak tanıdığımız Sebahattin Arslantürk, fındığın yanı sıra şimdilerde yapı sektörüne yönelik yatırımları ile “dikkat” çekiyor.

ARSLANTÜRK’ün 50 milyon TL’lik projesi var

Trabzon’nun saygın firmalarından Arslantürk Tarım Ürünleri A.Ş, fındığın yanı sıra yapı sektöründe de faaliyet gösteriyor. İnşaat sektörünün içinden geçtiği kriz ortamına karşın sektöre yönelen firmanın sahibi Sebahattin Arslantürk, “Evet yapı sektöründe de varız. Aşağı yukarı üç yıldır bu sektörde girişimlerimiz var. Yeni bir yapı malzemesi üretimi plânlıyoruz. Nisan ayından itibaren piyasaya sürülecek. Onun dışında yapı kurulumuna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bir ay içerisinde bitecek ve genel üretim için faaliyete geçeceğiz” diyor.

50 milyonluk yatırım

Yaklaşık 50 milyon lira değerindeki bu yatırımın zamanlamasına ilişkin de ezber dışı bir yaklaşım ortaya koyuyor Arslantürk. “Tabi yanlış zamanda yapılan bir yatırım olarak görülebilir ama inşaat sektörü geçmişe baktığınız zaman hep böyle krizler yaşamış ve atlatmıştır. Belki son yaşananlar genel krizin içinde olduğu için biraz daha ağır geçecek gibi duruyor. Krizlerin farklı fırsatlar yaratacağına inananlardanım. Kaldı ki ürettiğimiz malzeme her kesime hitap eden bir ürün olduğu için bizi çok da olumsuz etkilemeyecek. Ayrıca, ihracat ayağı olduğu için alt yapı pazarlarına girmiş olacağız.”

Uzun soluklu ve model olarak da birçok sektörde odaklanmayı amaç edindiklerini belirten Arslantürk, fındık sanayicisi ve ihracatçısı kimliğinin yanına yapı sektörü yatırımını da eklerken yatırımlarının karşılığını alacağından emin görünüyor. Gelelim yıllar boyunca yaptığı işe yani fındığa. Haklı olarak bu konuda da söyleyecekleri kayda alınmaya değer başarılı işadamının. 1950 yılında kurulan Arslantürk Tarım Ürünleri A.Ş. yıllar boyunca Trabzon’da ilk 3’te kendine yer bulan bir firmadan bahsediyoruz çünkü. Ayrıca yine uzun yıllar boyu ilk 500 listesine girmeyi hep başarmış.

Trabzon… Tarım.. Turizm.. Ticaret

Başarılı girişimcinin yaşadığı kent Trabzon’a ilişkin söyleyecekleri de olacaktı elbette. Bakın, Arslantürk Trabzon’a dair neler anlatıyor: “Genel olarak baktığımızda Trabzon, tarım, ticaret ve turizm ağırlıklı bir kent. Bundan sonraki dönemler için bizim öncelikli hedefimiz turizm olmalı diye düşünüyorum. Hatta turizm çeşitliliğini artırarak 12 ay turist çeken bir kent yapmalıyız Trabzon’u. Çünkü turizm en kolay gelir kaynağına ulaşabileceğimiz bir sektör. Sadece Zigana’ya bile son dönemde gösterilen ilgiyi maksimum şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.”

YENİ YATIRIMIN ADI EPS BLOK

Başarılı işadamı Sebahattin Arslantürk, 50 milyon lira tutarındaki yeni yatırımı için Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’ni seçmiş. Burada 60 dönümlük arazi üzerinde inşasına başlanan fabrikanın yakın zamanda faaliyete geçmesi bekleniyor.

Türkçe karşılığı yalıtımlı duvar malzemesi olan EPS Blok, yeni nesli teknolojik bir ürün. Isı yalıtımında mantolama gibi işlemlere ihtiyaç olmayan, kendinden yalıtımlı, hafif duvar elemanı olarak tanımlanıyor.