Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Verimliliği artırıp, maliyetleri düşürmeliyiz

Ordu Ticaret Borsası tarafından Altınordu ilçesindeki bir otelde iftar programı düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 27.05.2019

Verimliliği artırıp, maliyetleri düşürmeliyiz

Ordu Ticaret Borsası tarafından Altınordu ilçesindeki bir otelde iftar programı düzenlendi.

Ordu Ticaret Borsası tarafından düzenlenen iftar programına Ordu Valisi Seddar Yavuz, AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Baro Başkanı Murat Poyraz, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, borsa üyeleri ve iş dünyası katıldı.

 ‘’MALİYETLERİMİZİ DÜŞÜRMEK ZORUNDAYIZ’’

Fındıkta verimin düşük olduğunu ve maliyetlerin yüksek olduğunu belirten Kahraman, “Fındıkta kalite ve verimlilik yanında bir de yüksek maliyet konusu vardır. Ortalama işletme büyüklüğü optimalin altında, verim düşük ve maliyetler çok yüksektir. Bu hâliyle serbest piyasada oluşacak fiyatın özellikle üreticilerimizi tatmin etmemesi de normaldir. Fındık bir ihraç ürünü olup onun esas fiyatı uluslararası piyasalarda belirlenmektedir. Maliyetimizin yüksekliğine bağlı olarak uluslararası piyasalardaki fiyatın da aynı nispette yükselmesi ne yazık ki mümkün değildir. Verimliliğimizi artırıp, maliyetlerimizi düşürmek zorundayız. Çok ve kaliteli üreterek daha geniş pazarlara satabilme kabiliyeti kazanmadan, oluşacak piyasa fiyatı tatminkâr olmayacaktır” şeklinde konuştu.

‘’ÜRETİCİYE YÖNELİK DESTEKLER’’

Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak ve tarımsal kazancın biçiminden kaynaklı olduğunu belirten Kahraman, üreticilere yönelik devlet destekleri önem arz etmektedir ve devam etmelidir. Bugün uygulanmakta olan “Alan Bazlı Gelir Desteği” direkt üretime yönelik değil, üreticiye, kişiye yönelik destekler biçimindedir. Bunun yanında üretime, kalite ve verimliliğe direkt etki edecek destekler de hayata geçirilmeli bu hâliyle kalite desteklenmeli, teşvik edilmelidir.” şeklinde ifade edildi.