Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Vali Ustaoğlu ; ''Turizm sektörü bıçak sırtı gibidir''

​İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 16.11.2018

Vali Ustaoğlu ; ''Turizm sektörü bıçak sırtı gibidir''

Toplantıya Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Koordinasyon Kurulu Üyeleri, otel yöneticileri, acente sahipleri ve diğer turizm paydaşları katıldı.

Turizm alanında hizmet sektörünün standartlarının eğitimle yükseltilmesi gerekliliğine vurgu yapan Vali Ustaoğlu ”İdare olarak bizler turizm konusunda ilimize dinamizm katmak için elimizin taşın altına koyup her zaman sizlerin yanınızda olacağız. Turizm sektörü bıçak sırtı gibi bir sektördür. En ufak bir imaj zedelenmesinde bir anda kesilebilir. Turizm alanında ziyaretçiler güvensizlik duyduklarında elimizden avucumuzdan kayıp gidebilir. Bizim burada hizmet sektöründe standardımızı çok yüksek tutmamız gerekiyor. Özellikle müşteri memnuniyetini yüksek tutacak müşteri ile iletişim halinde olan esnafımızın bu kültürünün üst düzeye çıkması lazım. Bu sektörün içine taksi şoförü de girer garson da girer. Bizim yerelde ki turizm okullarımız çok önemli. Hizmet sektöründeki eksik yanlarımızı eğitimlerle güçlendirebiliriz. En önemli potansiyelimiz yereldeki turizm okullarımızdır. Gelişmiş ülkelerin hangi sektörüne bakarsanız bakın kendi okullarını kurduklarını görürüz. Turizm alanında ara kademe elemanlarını iyi yetiştirmeliyiz.

EMİTT gibi uluslararası fuarlara katılım konusunda karar vermeliyiz. Ekonomik darboğaz sürecinde ilimize ve bölgemize ilgi gösteren İran ve Uzakdoğu pazarı gibi çeşitli ülkelere yönelik tanıtımlarımızı artırmalıyız. Yeni turizm sezonu için planlarımızı şimdiden yapmalıyız.” şeklinde konuştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada önümüzdeki turizm yılına çok farklı hazırlanılması gerektiğini, turizm, ticari, sınai ve turistik girişimleri sürdürmemiz lazım. “ dedi.