Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Vali Öz’den Yaş Çay Bizim İşimiz projesine destek..

''Çay tohumunu toprağa atmakla iş bitmiyor''

info@karadenizekonomi.com / 15.10.2015

Vali Öz’den Yaş Çay Bizim İşimiz projesine destek..

Çay Sanayicisi İşadamları Derneği ( ÇAYSİAD) başkanı Erdal Saral ve Genel Sekreter Mustafa Yılmaz Kar Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ ü makamında ziyaret ederek, paydaş oldukları ‘Yaş çay Bizim işimiz’ projesindeki gelişmeler ve projede varılan hedefler hakkında bilgi sundular.

ÇAYSİAD yöneticilerinin ziyaretinden büyük memnunluk duyan Vali Öz, projeyi başından beri takip ettiğini ve desteklediğini belirtti.

İşçilerin ikamet koşullarından, ücretlerinin ne olabileceğine kadar her konuda bilgiler alan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, projenin 19 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan İl Koordinasyon Kurulunda katılımcılara tanıtılmasının faydalı olacağını belirterek ÇAYSİAD yöneticilerini toplantıya davet etti.

Vali Öz, “Proje İlçe Kaymakamlarının desteği ile Halk eğitim Merkezi ve muhtarların da katılacağı toplantılarda tanıtılırsa, kırsal kesimlerden işçi bulunmasında faydalı olur”. Dedi.

ÇAYSİAD Başkanı Erdal Saral da, projenin çay sektöründe yerli istihdam oluşturmayı amaçladığını, eğitimli eleman ihtiyacının karşılanması noktasında katkı vereceğini, sektörde makineleşmenin önünün açılacağını ifade ederek, “Bölgede çay sektöründe bir yenilenmeye ihtiyaç var. Çay tohumunu toprağa atmakla iş bitmiyor. Çayın büyümesine, gübrelenmesine, budanmasına ve hasadına kadar her aşamasında eğitimli elemana ihtiyacımız var. İşte bu proje ile çay sektöründe kalite artacak ve özellikle hasat döneminde bir rahatlama olacak” diye konuştu.

ÇAYSİAD Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar ise ‘Yaş çay Bizim İşimiz’ projesinin aslında daha geniş daha kapsamlı bir projenin istihdam ve eğitim ayağını oluşturduğunu ifade etti.

Projenin dezavantajlı grupların istihdamını da hedeflediğini ve proje sayesinde çay işinin meslek haline gelebileceğini de vurgulayan Kar, 2016 yılında 250 işçi ile başlayacak olan projenin başarı sağlanması durumunda 2017 de çay bölgesinde yaygınlaşacağını ve iyi bir tanıtıma ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

‘’Yaş çay Bizim işimiz Projesi’’ kapsamında 10 Ekim 2015 de başlayan İŞKUR’ a kayıt dönemi 20 Kasım 2015 tarihinde sona erecek. 

ETİKETLER; ÇAYSİAD Proje Vali Çay