Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Üretim merkezi Samsun

Başkan Zihni Şahin, 5 bin 172 dönüm alanda 819 çiftçi ile 'tıbbi ve aromatik bitki üretimi' gerçekleştirileceğini açıklayarak, "Samsun tıbbi ve aromatik bitki üretiminde merkez olacak" dedi

info@karadenizekonomi.com / 17.01.2019

Üretim merkezi Samsun

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye’nin ünlü beyin cerrahlarından birisi olan Tıbbi Aromatik Bilgiler Uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda’yı ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Samsun’da tıbbi, aromatik bitki üretiminin desteklenmesi amaçlanan proje kapsamında tecrübelerini aktarmak üzere Samsun’a gelen Prof. Dr. Haluk Deda, Başkan Zihni Şahin’in misafiri oldu.

''TIBBİ ve AROMATİK BİTKİ''

Samsun’un çok verimli topraklara sahip olduğunu ve bu toprakların işlenmesinde her zaman ön ayak olmak için projeler geliştirdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, tıbbi ve aromatik bitkilerin Samsun’da üretilmemesi için hiçbir sebep olmadığını ifade etti.

''ÇİFTÇİLERİMİZ BİRLİK İÇİNDE OLACAK''

Samsun’un tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusunda merkez haline gelmesi için çalışmalara başlandığı söyleyen Zihni Şahin, “Standartlara uygun bir şekilde üretimi arttırmak ve Samsun'umuzu bu alanda bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında kümelenme çalışması yaparak üretim yapan çiftçilerimizin birlik içinde olmasını sağlayacağız. Bu bitkilerin üretilmesinde çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Samsun’da üretilen bu ürünler başta sağlık sektörü olmak üzere bir çok alanda kullanılarak şehrimize katma değer sağlayacaktır” diyerek Prof. Dr. Haluk Deda’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

5 BİN DÖNÜMDE, 819 ÇİFTÇİ İLE...

Büyükşehir Belediyesi’nin de ortak olduğu proje dahilinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından aspir, çemen, çörekotu, defne, ısırgan otu, karabuğday, kekik, kırmızıbiber, kişniş, kuşburnu, maydanoz, nane, oğulotu ve sarımsak üretimi noktasında çiftçilere destek sağlanacak. Çalışma 5 bin 172 dönüm alanda 819 çiftçi ile gerçekleştirilecek.