Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Trabzon Yatırım Adası’nı istiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon’da iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda müjde verdi.

info@karadenizekonomi.com / 2.04.2019

Trabzon Yatırım Adası’nı istiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon’da iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda müjde verdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı “endüstri bölgesi” olarak tasarlanan Yatırım Adası’nın programa alınmasını istedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin Trabzon’a çağ atlatacak bir proje olduğunu belirterek, “Nisan ayında yönetici şirket sözleşmesini imzalıyoruz. Projelendirme ve fizibilite aşamalarında desteğimizi sunacağız. Büyük firmaların Yatırım Adası’na gelmesi için Bakanlık olarak var gücümüzle çalışacağız” dedi. Hacısalihoğlu da, Trabzon iş dünyasının taleplerini Bakan Varank’a iletti.

“Endüstri Bölgesi’nin yatırım programına alınsın”

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a iş dünyasıyla istişare toplantısı düzenleme konusundaki hassasiyeti için teşekkür etti. İş camiası olarak çeşitli talepleri olduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trabzon Endüstri bölgesiyle ilgili Ankara’daki toplantımızda bir planlama yapmıştık. Bu planlama içerisinde bir yıl içinde projelendirme çalışmalarını tamamlamak, 5 yıl içinde de altyapı çalışmalarını tamamlamak vardı. Bu konuda gerek kamu gerek özel sektör çalışmalarını birlikte yürütmeyi konuştuk. Trabzon’da Valilik ve Belediyemizle yaptığımız çalışmalarda özellikle birinci aşama olan proje çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz ve önümüzdeki Nisan ayında da ihalesi yapılacaktır. Bu projenin önemli bir adımı da sizleri yakından ilgilendiren bir konudur. Yatırım programına alınması konusunda Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na bu projenin iletilmesi gerekmektedir. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Sizin de desteklerinizle yatırım programına alınmasını sizlerden özellikle talep ediyoruz.”

OSB’ler için talepler

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’daki 4 organize sanayi bölgesi için de çeşitli talepleri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bu taleplerden ilki; Arsin OSB’nin enerji nakil hattının bir an önce yapılması konusunda gerekli maddi desteğin verilmesidir. Ayrıca Arsin OSB içinde Mesleki ve Teknik Lisemiz var. Bu liselerin desteklenmesi ve sanayicilerin bu okullardan yararlanması adına okulların yanına birer yurt yapılmasını talep ediyoruz. Aynı zamanda yine Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Şinik OSB’lerimize de mesleki teknik liselerin ve yurtların yapılması en büyük arzumuzdur. Vakfıkebir OSB’nin geçmişten gelen sorunu vardı. Bunu hallettiniz. Bundan dolayı teşekkür etmek istiyorum ve bundan sonra da desteklerinizi bekliyoruz. Vakfıkebir OSB’nin yatırım programına alınması en acil işlerimizden biridir. Beşikdüzü OSB’nin genişleme alanıyla ilgili bir miktar ödenek gönderdiniz. İlave ödeneğe ihtiyacımız var. Fazla bir miktar değil, 5 – 6 milyon lira civarında. Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz. Şinik OSB’de arsa tahsislerine başlandı. Bu konuda da genişleme alanı için önümüzdeki süreçte tahsisler tamamlandıktan sonra desteklerinizi bekliyoruz.” KARADENİZ EKONOMİ