Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

'TRABZON LİMANI'NA 7 KAT TALEP GELDİ'

Albayrak Grubu’nun 2033 yılının sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı, borsada yapılan gong töreni ile işlem görmeye başladı.

info@karadenizekonomi.com / 25.01.2018

'TRABZON LİMANI'NA 7 KAT TALEP GELDİ'

Albayrak Grubu’nun işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı dün borsada yapılan gong töreni ile işlem görmeye başladı. 614 milyon lira ile rekor talep toplayan Trabzon Limanı’nın halka arzı vesilesiyle düzenlenen tören Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleşti. Burada konuşan Bakan Özlü, söz konusu halka arzın, liman işletmeciliği alanında bir ilk olmasıyla dikkati çektiğini belirterek “Ayrıca, arz paylarının tamamının yurt içinde gerçekleşecek olması da son derece önemlidir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’daki Türkiye Ortak Ödeme Platformu imza töreninde Trabzon Limanına değindi. 

Yıldırım;''Türkiye ekonomisiyle, yenilikçi çalışmalarıyla yerli ve milli projeleriyle hedeflerine kararlılıkla yürüyor. Ekonomi üzerinde dedikodu üretip buradan parsa toplamaya çalışanlar şunu iyi görsün. Trabzon Limanı’nın özelleştirilmesi yapıldı. Borsaya açıldı. Çok ortaklı bir şirket haline geliyor. Ne oldu? 7 kat talep geldi. İşte ekonomiyi anlatan en güzel şey bu. Piyasaya bir malınız var, satmak için bir kişiye satacaksınız, 7 kişi ben alayım diyor. Daha basitleştirerek söylüyorum. Bu daha büyük bir şey. Bu da Türk ekonomisine güveni gösteriyor. Geleceğine yatırımı gösteriyor''dedi.