Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

TEDES O İL DE DE FAALİYETE GEÇİYOR

Ordu’da faaliyete geçen TEDES için en fazla şikayet Trabzon Bölgesi’nden geliyordu. Trabzonlu Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri Ordu’da uygulanan TEDES’i günlerce eleştirmişti.

info@karadenizekonomi.com / 11.03.2016

TEDES O İL DE DE FAALİYETE GEÇİYOR

Ordu’daki uygulamayı eleştiren Trabzonlular şimdi Ordu’daki uygulamayı örnek alıp TEDES’i Trabzon’da faaliyete geçirmek için çalışma başlattı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Trabzon’da kurulacak TEDES için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na Trabzon 

Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak protokol için yetki verdi. Oy birliği ile verilen yetki öncesinde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ordu’da yaşananların sorunlardan tecrübe edineceklerini kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, Ordu’da yaşanan sıkıntıları da aktararak, “Orada kısa aralıklı kontroller ve kısa aralıklı kontrollerin hepsinde cezai işlemlerin uygulanması o sırada hukuku intikal eden bazı sorunlar olmuştu. Hatta bizim bazı belediye başkanı arkadaşlarımızda bu cezalardan muntazır olmuşlardı. Orada ki sonuç ve tecrübeleri dikkate alarak bu çalışmaları yürüteceğiz. Bu konu Trabzon Maraş Caddesi düzenlemesini de intiba ediyor. Bu münasebetle projesi ve planı hazırlanmış bir konu ama birlikte yürüteceğiz. Kiminle Trabzon Valiliği, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüteceğiz” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, projenin 3 kurumla ortak karşılanıp karşılanmayacağı sorusuna ise, “3 kuruluş paylaşmıyor. Bizim talebimizle ortaya çıkıyor. Bu konunun bedelini biz ödemek durumunda kalacağız” dedi.