Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Tarım Bakanları Ordu’ya geliyor

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Azerbaycan Tarım Bakanı İmam Karimov ve Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanı Levan Davitashvili Ordu’ya geliyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.08.2019

Tarım Bakanları Ordu’ya geliyor

6 Ağustos 2019 Salı günü Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan Tarım Bakanı İmam Karimov ve Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanı Levan Davitashvili’nin de fındık hasat törenine katılacak.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Temmuz tarihinde il başkanları toplantısında fındık fiyatını açıkladığı konuşmasında, fındık fiyatını açıklarken herkesin fiyata odaklandığını belirten Ordu Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin, ‘’Aslında çok önemli bir ayrıntının da müjdesini verdiğini ifade etmiştik. Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Üç ülke olarak fındıkla ilgili işbirliği çalışmalarını başlattık. Böylece önümüzdeki dönemde fındığın dünya piyasalarında hak ettiği değeri sürekli kılmak amacıyla önemli bir adım atmış olduk dediğini, ileriki dönemlerde fındığın dünya piyasasında önemli bir tüketim maddesi olacağını söylemiştik. Bunun ilk meyvesinin Ordu’da başlatılmış olmasının haklı gururunu yaşıyoruz diyerek bu işbirliği ile birlikte fındığın dünya piyasasında önemli bir yere sahip olacağını, üreticilerimizin fındık fiyatı kaygısından çok, fındık bahçemi nasıl imar ederek, fındığının kalitesini ve üretimi nasıl daha verimli bir şekilde artırırım kaygısında olacağını ifade etti.