Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Sosyal medya estetik oranlarını artırdı

Sosyal medya kullanımının giderek artması, yüz ve vücut güzelliğini daha önemli hale getirdi. Durum böyle olunca da estetik operasyonlarda ciddi artışlar meydana gelmeye başladı.

info@karadenizekonomi.com / 24.09.2019

Sosyal medya estetik oranlarını artırdı

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi, günümüz dünyasında yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olur. Biz de bu alanda Karadeniz Bölgesi’nin en başarılı kurumlarından biri olan New Life Clinic’te Op. Dr. Mürsel Çepni’den yaptıkları işi anlatmasını istedik. Sanılanın aksine sadece kadınların değil erkeklerin de estetik kaygıyla kendilerinde gördükleri kusurların küçük dokunuşlarla giderilmesini istediklerini belirten Op. Dr. Çepni, kadınların göğüs estetiği, yağ aldırma, yüz ve karın gerdirme gibi öncelikleri olduğunu, erkeklerin ise daha çok saç ekimi ve kepçe kulak operasyonları için klinik yardım aldıklarını ifade etti. Bölgemizde kadın ve erkeklerin ortak paydasının ise rinoplasti yani buruna kalıcı şekil verme operasyonları olduğunun altını çizen Çepni’ye göre dolgu, botox, PRP, gençlik aşısı ve iple askılama gibi yöntemler ameliyatsız olarak yapılmakta. Sosyal medya kullanımının giderek artmasıyla insanların kendi yüz ve vücut güzelliğine daha fazla önem verdiklerini söyleyen Op. Dr. Çepni, bunun yansımaları konusunda şu bilgileri verdi: “Günümüz dünyasında teknoloji araçlarının daha fazla kullanılır olmasıyla insanların öz güvenlerinin artması için önlem alınması zorunluluğu gelişti. Artık toplumun genelinde geçmişte var olan ön yargılar da kırılmaya başladı. Dolayısıyla bu tür işlemlere daha fazla ihtiyaç duyar oldu kadınlar da erkekler de. Ancak şunu belirtmeliyim ki sosyal medya iyi bir iletişim aracı olmakla birlikte başarılı bir operasyon için işin ehli hekimlere ve kliniklere başvurulmalı. Sonuçta sağlıkla ilgili bir işlem yapmak ve mutlu olmak istiyorsunuz.”

Operasyon plastik cerrah ve ya dermatolog sorumluluğunda gerçekleştirilmelidir.

Yüz ve göğüs estetiği dışında hemen herkesin ortak şikâyeti olan bir başka sorunun da belli bölgelerde aşırı yağlanma ve buna bağlı kilo artışları olduğunu belirten Çepni, klinik ortamda yaptığı bir başka işlem olan liposuction konusunda da şu bilgilendirmeleri yaptı: “Liposuction yani yağ aldırma işlemi sıkça istenen operasyonlardan biridir. Ama yanlış bilinen bir şey var. Bu uygulama bir kilo verme yöntemi değildir. Kontür düzeltme ameliyatıdır. Yani egzersiz ve diyet yapılmadığı için kurtulamadığımız bölgesel yağları yok etme yöntemidir. Klinik ortamında bu işlemi genel olarak kanüller yardımıyla mekanik etkiyle lazer ve ultrason yardımıyla yapılabilmektedir. Bu alınan yağlar atılabildiği gibi eğer hastanın ihtiyaç hissetmesi halinde bir takım işlemler sonrasında tekrar hastaya enjekte edilebilmektedir.” Op. Dr. Mürsel Çepni’nin ülkemizde fazlasıyla yapılan saç ekimi operasyonları konusunda da söyleyecekleri vardı. “Saç ekimi sedasyon altında lokal anestezi ile steril koşullarda yapılması gereken cerrahi bir işlemdir. Bu operasyon mutlaka bir plastik cerrah ve ya dermatolog sorumluluğunda gerçekleştirilmelidir. Kronik bir rahatsızlığı olmayan, yüksek tansiyon pıhtılaşma sorunu yaşamayan 25 yaş üstü herkes saç ekimi yaptırabilir.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ