Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Şimşek; ''Uçuş sorununun önüne iki ilin siyasileri geçebilir''

OSB Başkan vekili Murat Şimşek;’’Dünyanın en prestijli havalimanına siyasilerimizden biraz ilgi bekliyoruz’’ diyerek Karadeniz Ekonomiye açıklama yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 20.02.2019

Şimşek; ''Uçuş sorununun önüne iki ilin siyasileri geçebilir''

 

 

OSB Başkan vekili Murat Şimşek;’’Dünyanın en prestijli havalimanına siyasilerimizden biraz ilgi bekliyoruz’’ diyerek Karadeniz Ekonomiye açıklama yaptı.

 

 

OSB Başkan Vekili Murat Şimşek geleceğini turizimde gören Ordu-Giresun bölgesi siyasileri OGU Havalimanıyla yakından İlgilenmeliler.Şirket kaynaklı uçuşların Önüne iki ilin siyasileri geçebilir.

 

2 Mayıs 2015'te havayolu trafiğine açılan ve bugüne kadar 25 bin 567 uçak seferinin düzenlendiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan sefer iptalleri ile ilgili olarak OSB Başkan vekili Murat Şimşek;’’Dünyanın en prestijli havalimanına siyasilerimizden biraz ilgi bekliyoruz’’ diyerek Karadeniz Ekonomiye şu açıklamaları yaptı:

 

Ordu Valisi yaşanan iptallerin çoğunun havayolları şirketlerinden kaynaklandığını ortaya rakamlarla koyarak kamuoyunu iyi bir şekilde bilgilendirdi. Bundan sonrası Ordu-Giresun siyasetçilerinin bu güzel OGU havalimanına sahip çıkmasıyla biraz ilgi göstermesiyle  düzelecektir. Ordu-Giresun lobisi bu iptallerin olmaması için çaba göstermelidir. OGU yolcu ortalamasına bakıldığında 160 kişi olduğunu görüyoruz.Samsun ve Trabzon rakamlarından aşşağıya değil.O zaman bu havayolları şirketlerinin uyarılması ve bölgenin tepkisi siyaseten yansıtılması  rakamların yetkililerin önüne koyulması gerekir.Geleceğini turizimde gören Giresun ve Ordu ilinde sebepsiz ve anlamsız iptaller bölge turizmine zarar vermektedir.

 Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yayınlanan, Havalimanları bazında Ocak 2019 ayı Yolcu ve Uçak Trafiği istatistiklerini baktığımızda gördüklerimizi kamuoyu ile paylaşalım. Siyasetçilerimiz bu önemli konun üzerine gitsinler. İç hat Yolcu sayısını İç hat Ticari Uçuş sayısına böldüğümüzde iç hatlarda uçak başına düşen yolcu sayısını görerek ve diğer havalimanları ile mukayese edebiliriz. Örneğin Trabzon 165 yolcu, OGU 158 yolcu ve Samsun 168 yolcu ortalama ile uçmuşlar. Çok daha az yolcu sayısına sahip havalimanlarını da çok net görebilirsiniz araştırdığınızda. Demem o ki; 158 ortalama ile yaklaşık %90 doluluk oranını sağlayan OGU’ya 12-13-14 Şubat tarihlerinde olduğu gibi 18 Şubat (akşamı) Pazartesi günü de İST-OGU 22.45 uçağı iptal edilmiş görünüyor. Önce THY ile görüşüp neden iptal edildiğini sorduğumuzda Havayolları şirketleriniz adres gösteriyorlar. Yolcu sayısı az diyemezler rakamlar çok açık bir şekilde ortadadır.  Ortalamalar ortada iken sadece OGU uçağının iptal edilmesinin normal bir uygulama olduğunu düşünemeyiz. Bu durumda bu hafta , 16.00 uçağından sonra İST-OGU seferi olmayacak. Halbuki Trabzon’a 3 sefer daha var. Saatleri 17.15, 20.45 ve 23.45, son iki uçak da A321, yani yolcu kapasitesi en yüksek olan dar gövdeli uçak. Sırf bu uçakları doldurmak için yolcu azlığı safsatasıyla OGU uçağını iptal ediyorlar. Halbuki bu gibi durumlar Trabzon^da olunca uçak tipini küçültüp seferi yapıyorlar. İşin açıkçası Ordu-Giresun havalimanına siyasilerimizin biraz ilgi göstermesi lazım. Lobi eksikliğini yaşıyoruz. Ordu-Giresun lobisi diye bir şey olmadığından gayet rahat istedikleri değişiklikleri yapıp insanları mağdur etmekten çekinmiyorlar. Nasıl olsa Ordu-Giresunlu Samsun veya Trabzon’a uçmaya alışkın algısı var… Bunlara dikkat çekmeyi başaramazsak geleceğini turizimde gören Giresun ve Ordu bölgesi her türlü mağdur olacaktır.Siyasilerimizi bu gerçekleri doğrultusunda ilgi ve alakaya davet ediyoruz. Olayları oluruna bırakırsak havalimanımız prestij kayıp eder, yapıcı olalım hep beraber bu işi çözelim.